Ексклюзиви
понеділок, 29 серпня 2022 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

У Генштабі повідомили останні новини з південного фронту

У Генштабі повідомили останні новини з південного фронту
На Новопавлівському напрямку росіяни обстріляли позиції ЗСУ з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування українських військ.

Ворог на півдні вживає заходів щодо поповнення втрат, повідомили вранці 29 серпня в Генеральному штабі Збройних сил України.

"Окупанти обстрілювали з наявних артилерійських систем і танків інфраструктуру в районах населених пунктів Олександрівка, Прибузьке, Новогригорівка, Первомайське, Квітневе, Кобзарці, Яковлівка, Потьомкине, Трудолюбівка, Добрянка, Таврійське, Шевченкове, Любомирівка, Березнегувате. Для завдання ударів задіяв авіацію біля Новогригорівки та Андріївки. Минулої доби активно діяли розвідувальні безпілотники ворога", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на півдні вдарили по ворогу - ліквідували майже півсотні росіян

На Новопавлівському напрямку росіяни обстріляли позиції ЗСУ з танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню неподалік Павлівки, Володимирівки, Констянтинівки та Новоукраїнки. Противник здіяв авіацію для удару в районі Володимирівки.

"На Запорізькому напрямку окупанти здійснювали обстріли позицій зі ствольної, реактивної артилерії та танків у районах населених пунктів Дорожнянка, Шевченко, Полтавка, Білогір'я та Новопіль. Завдали авіаударів біля Новополя та Новосілки", – звітує Генштаб.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника основні зусилля зосереджує на веденні розвідки та блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.

Військові України на півдні на цю мить не бачать перспективи наступу російських окупантів у бік Миколаєва. Зараз активно поширюють міфи щодо просування ворога, вважає голова обласної військової адміністрації Віталій Кім. Чутки про активний наступ навмисне роздувають, щоб залякати населення.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі повідомили останні новини з південного фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути