неділя, 25 квітня 2021 23:53

Окупанти проводять військові навчання в ОРДЛО – ООС

Окупанти проводять військові навчання в ОРДЛО – ООС
Загалом, 22 квітня БПЛА дальнього радіусу дії СММ зафіксував 280 одиниць ОВТ окупантів на території ОРДЛО. Фото: Facebook/ООС

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації, про що йдеться у звіті СММ ОБСЄ № 94/2021 від 24 квітня.
Загалом, 22 квітня БПЛА дальнього радіусу дії СММ зафіксував 280 одиниць ОВТ окупантів на території ОРДЛО. Значне озброєння найманців країни-окупанта було розміщене з порушенням ліній відведення на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Також спостерігачі Місії ОБСЄ знову фіксують озброєння збройних формувань РФ, що розміщене за межами виділених місць зберігання озброєння. На полігоні поблизу Бугаївки, за даними повітряного спостереження, виявлено 87 бойових броньованих машин, на 5 з яких були встановлені зенітні установки ЗУ-23, 34 танки (Т-64 - 13 од. та Т-72-21 од.), 3 зенітно-ракетні комплекси 9К35 "Стріла-10" та 5 причіпних мінометів 2С12 "Сани". 10 танків, 5 МТ-ЛБ та 3 бойових інженерних машин різного типу зафіксовано на полігоні поблизу Мирного, що за 28 км від Луганська.

23 танки різних типів та БРЕМ ВТ-55 Місія зафіксувала на полігоні поблизу населеного пункту Круглик біля Луганська, а на території аеродрому поблизу Переможного спостерігачі СММ ОБСЄ виявили 16 танків, 9 зенітно-ракетних комплекси (9К35 "Стріла-10" - 6 од., 9К33 "Оса" - 3 од.) та 4 причіпні міномети 2Б9 "Волошка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики блокують роботу пунктів пропуску на Донбасі

Українська сторона СЦКК інформує, що у квітні поточного року кураторами ОРДЛО розгорнуто потужну інформаційну кампанію щодо дискредитації ЗС України. Фейкові відео та фото матеріали з демонстрацією пошкоджених будівель, багатоповерхівок, прибудинкових будівель та огорож спрямовані на переконання місцевого населення у "намірах" української сторони найближчим часом розпочати воєнну операцію з деокупації тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей.

Також зазначається, що тиражуванню та підготовці таких звинувачень дуже заважає присутність Місії ОБСЄ. І це тягне за собою систематичне перешкоджання роботі патрулів та польотів безпілотників СММ з боку проросійських найманців. Так, лише протягом доби 23 квітня оператори БПЛА Місії зафіксували більше 20 випадків глушіння GPS сигналів своїх літальних апаратів вздовж усієї лінії розмежування.

25 квітня російські окупанти обстріляли житлові будівлі поблизу Торецька.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти проводять військові навчання в ОРДЛО – ООС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути