пʼятниця, 19 квітня 2019 08:15

Окупанти поранили одного захисника: як пройшла доба в зоні ООС

Окупанти поранили одного захисника: як пройшла доба в зоні ООС
Донбас: як минула доба в зоні ООС. Фото: УНІАН.

Незважаючи на оголошене в односторонньому порядку "Пасхальне перемир'я", збройні формування РФ на Донбасі 18 квітня 10 разів порушили режим припинення вогню. Двічі вони застосували заборонене мінськими домовленостями озброєння - міномети калібру 82 мм і танк. Ворог також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілу один український захисник був поранений, передаэ штаб ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали терориста Л/ДНР, який жив на підконтрольній Україні території

Обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил. За даними розвідки, 18 квітня трьох окупантів було знищено, ще п'ятеро - поранені. З початку поточної доби супротивник двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід".

Представник України в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях (Україна, Росія, Організація з безпеки і співробітництва в Європі), уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що Росія відмовилася підтримати припинення вогню на Донбасі на час великодніх свят.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти поранили одного захисника: як пройшла доба в зоні ООС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути