Ексклюзиви
пʼятниця, 19 квітня 2019 02:53

Ірина Геращенко: Росія відмовилась підтримати "великоднє перемир'я" на Донбасі

Ірина Геращенко: Росія відмовилась підтримати "великоднє перемир'я" на Донбасі
Геращенко: Росія зриває перемир'я на Донбасі. Фото: ТСН

Представник України в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях (Україна, Росія, Організація з безпеки і співробітництва в Європі), уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що Росія відмовилася підтримати припинення вогню на Донбасі на час великодніх свят.

"6 годин сьогодні тривала скайп-конференція ТКГ і групи з безпеки, на якій обговорювали ініціативу великоднього перемир'я. Переговори тільки що завершилися. Безрезультатно. РФ відмовилася підтримати ініціативу України оголосити перемир'я на свято, відмовилася взяти відповідальність за дотримання тиші на Донбасі", - написала Геращенко в Facebook.

На скайп-конференції так і не з'явився представник Росії в ТКГ Борис Гризлов, а заміщав його дипломат категорично відмовився взяти на себе гарантії дотримання режиму тиші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада збереться після президентських виборів

Представник України в ТКГ Євген Марчук звинуватив у зриві домовленостей Росію і її Президента Володимира Путіна, який не зацікавлений у деескалації та закінченню війни на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Геращенко: Росія відмовилась підтримати "великоднє перемир'я" на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути