неділя, 01 травня 2022 08:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти обстріляли житлові квартали на Луганщині – зруйновано 12 будинків
5

Ворог обстрілює Луганщину
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Ворог обстрілює Луганщину
Ворог обстрілює Луганщину
Ворог обстрілює Луганщину
Ворог обстрілює Луганщину

У Луганській області російські окупанти 19 разів відкривали вогонь по житлових кварталах міст та сіл.

Внаслідок цього 12 будинків стали непридатними до життя. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

Ворог здійнив по шість масованих артилерійських обстрілилів Сіверськодонецька та Лисичанська, а також по три - Рубіжного та Попаснянщини. П'ять зруйнованих багатоповерхівок знаходяться у Сіверськодонецьку, дві - у Рубіжному.

Крім того, у Рубіжному сталася пожежа у двох приватних будинках. У Комишувасі зруйновано будівлю сільради, школу та багатоквартирний будинок. У Лисичанську перебито газогін.

Відомо, що внаслідок ворожих атак загинув один чоловік. Він отримав несумісні з життям травми у ніч з 29 на 30 квітня у Новодружеську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Лисичанська й Сіверськодонецька евакуювали 40 цивільних

Крім того, після захоплення Новотошківського терористи штурмують Оріхове. Там на вулицях тривають бої. Також ворог організував штурм Золотого-4. Ворожі групи виходили під прикриттям артилерії та танків, але були відкинуті.

"Здійснювались спроби обстрілу з літаків Катеринівки та Нижнього. До речі, Золоте-3 зараз зруйноване росіянами вже на 70%", - зазначив Гайдай.

Також за добу 30 квітня ЗСУ відбили дев'ять атак ворога на Луганщині та Донеччині. Знищено вісім танків, одну артилерійську систему, 24 одиниці бойової броньованої техніки, одну спеціальну машину та п'ять автомобілів.

Підрозділи ППО збили два літаки Су-25 та чотири безпілотні літальні апарати типу "Орлан-10".

На Донецькому і Таврійському напрямках угруповання військ противника веде активні дії уздовж всієї ділянки лінії зіткнення. Ворог намагається обстрілювати з артилерії позиції наших захисників.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти обстріляли житлові квартали на Луганщині – зруйновано 12 будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути