середа, 23 серпня 2017 18:29

Окупанти нишпорять по домівках в пошуках української символіки

Окупанти нишпорять по домівках в пошуках української символіки
Під приводом перевірки документів бойовики вишукують українську символіку. Фото: nepropadu.ru

Окупанти в Донецькій та Луганській областях намагаються придушити українські настрої. У період святкування Дня Прапора та Дня Незалежності України розширили повноваження карательних органів.

Про це у Facebook повідомило Головне управління розвідки Міноброни України.

"У населених пунктах Новоазовськ, Сєдове та Безіменне під виглядом перевірки прописки, реєстрації автівок проводяться обшуки приватних помешкань з метою виявлення проукраїнськи налаштованих осіб та ознак підготовки несанкціонованих заходів", - зазначили розвідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу Донецька патріоти розгорнули 35-метровий прапор України

Якщо силовики ДНР/ЛНР помітять нелояльність до окупаційного режиму, мають затримувати таких осіб і утримувати їх під вартою. Причиною арешту може стати українська символіка, зібрання людей та інші "прояви непокори".

Російські прикордонники не пропускають автівки з номерами ДНР. Їх повертають назад без жодних пояснень. Або ж пропонують замінити номерні знаки на українські. Такі заходи вживають через велику кількість злочинів, що скоюють в Росії вихідці з Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти нишпорять по домівках в пошуках української символіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути