вівторок, 10 серпня 2021 09:09

Окупанти накрили позиції ООС гранатометним обстрілом

Окупанти накрили позиції ООС гранатометним обстрілом
Окупанти атакували ЗСУ з гранатометів та кулеметів. Фото: facebook.com/pressjfo.news

9 серпня російські найманці дев'ять разів порушили режим тиші на Донбасі. Стріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Під приціл потрапили позиції ЗСУ неподалік Південного, Новолуганського Бахмутського району, Широкиного Маріупольського району, Катеринівки, Новомихайлівки Мар'їнського району Донецької області, а також біля Новотошківського Попаснянського району та Попасної, що на Луганщині, звітують в ООС.

Бойових втрат серед українських підрозділів немає. На обстріли збройних формувань РФ воїни ЗСУ відкривали вогонь у відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вбили біля Пісків Ярослава Семеняка протитанковою ракетою

Сьогодні зранку порушень тиші з боку окупантів не фіксували.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що 90% успіху в питанні встановлення миру в Донбасі залежить від президента РФ Володимира Путіна.

Глава держави підкреслив, що закриті з боку окремих районів Донецької та Луганської областей контрольні пункти в'їзду-виїзду є ще одним підтвердженням небажання російської сторони виконувати домовленості щодо Донбасу. Але і жителі окупованого Донбасу повинні визначитися - вони українці або росіяни.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти накрили позиції ООС гранатометним обстрілом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути