неділя, 20 лютого 2022 14:06

Окупанти на Донбасі примусово "мобілізують" етнічних греків

Окупанти на Донбасі примусово "мобілізують" етнічних греків
Мешканцям ОРДЛО окупанти надсилають телефонні повідомлення про необхідність прибуття до так званих "військкоматів". Фото: lb.ua

В окупованому Донбасі російські окупанти примусово "мобілізовують" етнічних греків.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Чоловіків з села Стила на території окупованої Донеччини, де мешкають етнічні греки, примусово вивозять з домівок під приводом "призову" на війну з Україною. У зв'язку з цим, мешканці села були змушені звернутись по допомогу та з метою розголосу до посла Греції в Україні", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація до Росії: мародери пограбували близько 100 квартир мешканців Донбасу

Омбудсмен повідомила, що вже відомо про вивезення у невідомому напрямку Андрія Водолазкіна, батька трьох дітей, молодшому з яких п'ять років. Ще один чоловік переховується від окупаційних військ, побоюючись за своє життя.

Крім того, мешканцям ОРДЛО окупанти надсилають телефонні повідомлення про необхідність прибуття до так званих "військкоматів", а за відмову погрожують кримінальною відповідальністю.

Примусова "мобілізація" на окупованих територіях заборонена міжнародним гуманітарним правом, наголосила омбудсмен.

Денісова також закликала світову спільноту відреагувати на факти примусового призову українців на тимчасово окупованих територіях до лав незаконних збройних формувань, що підтримуються країною-агресором.

19 лютого стало відомо, що глави терористичних організацій ДРН та ЛНР Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали указ про загальну мобілізацію. Пушилін закликав усіх чоловіків, здатних тримати зброю в руках, "встати на захист своїх сімей, дітей, дружин, матерів".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на Донбасі примусово "мобілізують" етнічних греків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути