понеділок, 18 травня 2020 16:16

Окупанти ліквідують "зайві" шахти, про заборгованість шахтарям радять забути

Окупанти ліквідують "зайві" шахти, про заборгованість шахтарям радять забути
Ціна на вугілля падає – на окупованій Луганщині закривають шахти. Фото: pixabay.com

Російські окупанти через зниження вартості вугілля ліквідують шахти у так званій ЛНР.

Також тут визнають такими, що не підлягають погашенню, багаторічні заборгованості із заробітної плати, пише "Радіо. Свобода".

За словами так званого прем'єр-міністра терористичного угруповання ЛНР Сергія Козлова, попит на енергетичні марки вугілля, коксівне вугілля та антрацит впав, і це змушує місцеву владу робити вартість тонни видобутого тут вугілля набагато нижчою, ніж раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол розповів про сучасну російську зброю на Донбасі

У кінці квітня гірники шахти "Ніканор-Нова" в окупованому Зоринську на Луганщині відмовилися виходити на поверхню, вимагаючи виплати заборгованості та мораторію на ліквідацію підприємства. Але домоглися лише виплати двомісячної заборгованості та непевних гарантій працевлаштування у перспективі.

За висновком експертів, донбаське вугілля стало непотрібним, тож на окупованих територіях вирішили, що простіше ліквідувати зайві шахти, а про багаторічні заборгованості забути.

У так званій ЛНР презентували підручник "Історія ЛНР з найдавніших часів і до наших днів". У ньому розповідається про те, що історія псевдореспубліки почалася "за 100 тисяч років до нашої ери", а також "викриваються міфи з українських підручників".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти ліквідують "зайві" шахти, про заборгованість шахтарям радять забути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути