субота, 16 травня 2020 18:29

У ЛНР зганьбилися з підручником історії

У ЛНР зганьбилися з підручником історії
Для так званої ЛНР вигадали багатотисячолітню історію. Фото: ЛИЦ

У так званій ЛНР презентували підручник "Історія ЛНР з найдавніших часів і до наших днів".

За повідомленням сепаратистських ЗМІ, в ньому розповідається, що історія псевдореспубліки почалася "за 100 тисяч років до нашої ери", а також "викриваються міфи з українських підручників".

У цілому автори "навчального посібника" розглядають історію так званої ЛНР в рамках історії свого куратора – Росії та в контексті інтеграції з державою-агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це дно, товариші пропагандисти: Білорусь видворила російських журналістів

"Це той проєкт, який дозволяє виживати не тільки нам, а й може бути запропонований по інший бік кордону. Ми говоримо, що не вважаємо жителів України ворогами, а вважаємо такими ж російськими людьми, тільки обдуреними, й даємо їм шанс і надію на краще майбутнє і простягаємо їм руку дружби", – сказав співавтор книги Дмитро Крисенко.

Те, що основою "підручника" стали матеріали "офіційного" пропагандистського центру окупованої Луганщини "Луганський інформаційний центр" і сепаратистських ЗМІ, Дмитро Крисенко та ще один його автор Галина Корольова не приховують.

На презентації остання зазначила, що до інформації центру вони не ставилися критично, а використовували подачу, яке вже існує, як і трактування подій.

Російська пропаганда створила легенду про секретні американські лабораторії, які розробляють біологічну зброю в Україні. Нещодавно цю кремлівську маячню озвучив телеканал "1+1".

Зараз ви читаєте новину «У ЛНР зганьбилися з підручником історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути