Ексклюзиви
вівторок, 05 квітня 2022 07:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти готуються до наступу. Поповнюють запаси - Генштаб

Окупанти готуються до наступу. Поповнюють запаси - Генштаб
Усі попередні спроби наступати завершувалися для ворога спаленою технікою. ФОТО: Генштаб

Окупанти готуються до наступу на українському сході. Прагнутимуть встановити повний контроль над Донецькою й Луганською областями.

Ворог намагається покращити позиції своїх підрозділів і у Таврійському та Південнобузькому операційних районах, йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

"Триває переміщення виведених із Полісся та Сіверщини підрозділів до нових районів оперативного призначення. Завершено передислокацію військ Центрального військового округу з території України. Ці підрозділи після завершення відновлення боєздатності будуть переміщені до населеного пункту Валуйки та включені до складу наступальних угруповань військ", - вказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія збирається тотально геноцидити наше населення" - Подоляк

По території Білорусі російські колони рухаються у бік залізничних станцій у містах Гомель, Єльськ та Мозир. Значну частину літаків і вертольотів РФ перекинули з білоруських аеродромів на російські, додали в Генштабі.

"Силами окремих підрозділів зі складу 6-ї та 20-ї загальновійськових армій, 1-ї танкової армії, Балтійського та Північного флотів, ворог зосередив основні зусилля на підготовці до відновлення наступальних дій і спробі оточення угруповання Об'єднаних сил. Противник поповнює запаси продовольства, паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів", - вказано у зведенні.

Російський ворог продовжує зазнавати втрат у війні, яку веде проти України. Військові медзаклади Росії та Білорусі не можуть забезпечити лікування такої значної кількості поранених окупантів.

Персонал центральної районної лікарні в Глушковому Курської області поблизу російсько-українського кордону перевели на посилений режим чергування. Це пов'язано з тим, що з 29 березня до 2 квітня із Сумщини госпіталізували майже100 поранених окупантів, повідомляв Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти готуються до наступу. Поповнюють запаси - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути