Ексклюзиви
вівторок, 14 травня 2019 13:38

Окупанти глушать мобільний зв'язок за допомогою спецтехніки

Окупанти глушать мобільний зв'язок за допомогою спецтехніки
Поблизу Горлівки спостерігачі ОБСЄ зафіксували вантажівку військового типу "Урал" зі встановленою на щоглі системою глушіння мобільного зв'язку. Фото: ОБСЄ.

Поблизу Горлівки спостерігачі ОБСЄ зафіксували вантажівку військового типу "Урал" зі встановленою на щоглі системою глушіння мобільного зв'язку.

Водночас спостерігачі повідомляють, що приблизно на 2 год. втратили зв'язок мобільного оператора Vodafone. Відновився він аж тоді, коли патруль переїхав до іншого місця, на відстань приблизно 2 км на схід.

Інцидент трапився 11 травня, йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Людський мурашник" - будні бійців на передовій

Зазначимо, що це далеко не перший випадок, коли проросійські бойовики глушать сигнал українських мобільних операторів на Донбасі.

Зокрема, спостерігачі фіксують на Донбасі роботу таких типів російських систем із постановки радіоперешкод і радіоелектронної боротьби (РЕБ), зокрема Р330 "Житель", "Леєр-3" РБ-341В, 1Л269 "Красуха-2", РБ-109A "Билина", "Торн", "Тірада-2", "Репеллент-1".

Минулої доби, 13 травня, на Донбасі проросійські бойовики 9 разів обстріляли позиції ЗСУ.



Зараз ви читаєте новину «Окупанти глушать мобільний зв'язок за допомогою спецтехніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути