Ексклюзиви
субота, 22 червня 2024 17:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти більше 30 разів атакували на Покровському напрямку: яка ситуація на фронті станом на 22 червня

Окупанти більше 30 разів атакували на Покровському напрямку: яка ситуація на фронті станом на 22 червня
Від початку доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 99. Фото: Генштаб

Від початку доби кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 99.

На Покровському та Торецькому напрямках ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій, задіює для цього значні сили. Незважаючи на це, українські захисники впевнено стримують натиск російських окупаційних військ та завдають ворогу значних втрат. Про це ввечері 22 червня повідомив Генштаб ЗСУ.

На Харківському напрямку агресор намагається атакувати біля Вовчанська. Наразі там триває бій. Разом з тим, знову зазнав удару ворожими КАБами з території РФ населений пункт Липці.

Від початку доби на Куп'янському напрямку війська противника вже 12 разів штурмували позиції українських захисників в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Андріївки, М'ясожарівки, Стельмахівки та Піщаного.

Українські захисники стійко тримають оборону. Дев'ять спроб окупантів просунутися вперед відбито. Поблизу Стельмахівки та Синьківки продовжуються три боєзіткнення. Ситуація контрольована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки смертельного обстрілу Харкова 22 червня: з'явилася реакція Зеленського

На Лиманському напрямку загарбники вісім разів атакували підрозділи Сил оборони поблизу населених пунктів Терни та Невське. П'ять боєзіткнень завершилися без успіху для противника, три - ще тривають.

Продовжує окупаційна армія шукати слабкі місця в нашій обороні на Сіверському напрямку. Вісім атак російських загарбників відбито нашими воїнами поблизу Верхньокам'янського, Спірного, Роздолівки та Виїмки. Удару ворожою керованою авіаційною бомбою зазнала Серебрянка.

На Краматорському напрямку противник намагається потіснити українських захисників із займаних позицій поблизу Іванівського та Григорівки. Сили оборони дають гідну відсіч окупантам, дві атаки відбито, одна - ще триває.

На Торецькому напрямку кількість штурмів окупантів збільшилась до 11. Нью-Йорк, Юр'ївка та саме місто Торецьк зазнають ударів ворожої авіації. Наразі Силами оборони відбито п'ять штурмових дій загарбницького війська, шість атак ще продовжуються.

На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили вже 32 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Новопокровського. Сили оборони стримують натиск та відбили 21 ворожу атаку, 11 боєзіткнень - ще продовжуються.

Тривають бої на Курахівському напрямку. За підтримки авіації ворог атакує поблизу Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки. Ударів КАБами та НАРАми зазнали Костянтинівка і Курахове. Загальна кількість атак тут зросла до дев'яти, з яких чотири - відбито та п'ять - ще тривають.

На Времівському напрямку противник здійснив шість безуспішних спроб вклинитись в нашу оборону поблизу Старомайорського, Урожайного та Водяного.

На Оріхівському напрямку чотири штурмові дії противника зазнали невдачі в районі Роботиного, Малої Токмачки та Кам'янського, ще одне боєзіткнення - триває.

На Придніпровському напрямку успіху не мали дві атаки російських найманців в районі Кринок.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Минулої доби війська РФ не проводили наступальних дій на Харківському напрямку.

Наразі противник намагається виводити свої підрозділи, які були у районах Вовчанська, Тихого та Глибокого через те, що вони частково втратили боєздатність. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти більше 30 разів атакували на Покровському напрямку: яка ситуація на фронті станом на 22 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути