Ексклюзиви
субота, 08 травня 2021 09:14

Окупанти 11 разів порушили "тишу" на Донбасі

Окупанти 11 разів порушили "тишу" на Донбасі
Найманці РФ 11 разів порушили режим припинення вогню. Фото: УНІАН

Протягом минулої доби, 7 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксували 11 порушень режиму припинення вогню.

Поблизу населеного пункту Південне противник вів вогонь з артилерійських установок 122-го калібру та мінометів 120-го калібру. Неподалік Авдіївки окупанти відкривали вогонь по нашим позиціям зі стрілецької зброї, повідомили в штабі ООС.

Також ворог тричі відкривав вогонь із мінометів 120-го та 82-го калібрів, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу Пісків. Біля населеного пункту Шуми противник гатив з артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 120 калібру, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу Новгородського окупанти здійснили обстріл з мінометів 120-го калібру. З великокаліберних кулеметів окупанти здійснили обстріл у напрямку населених пунктів Верхньоторецьке та Невельське, а біля Авдіївки – ще й з ручних протитанкових гранатометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Данину" платили бойовикам: перекрили канал нелегальних перевезень з ОРДЛО

Неподалік населеного пункту Новотошківське російські загарбники вели вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а біля Водяного – ще й з підствольних гранатометів. У районі населеного пункту Південне окупанти здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

"Бойових втрат серед особового складу Об'єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає. Про дії збройних формувань РФ українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ", - сказали у штабі.

Станом на 7:00 8 травня зафіксували два порушення режиму припинення вогню.

"Поблизу населеного пункту Південне противник вів вогонь з артилерійських установок 122 калібру та мінометів 120-го калібру. Неподалік Авдіївки окупанти відкривали вогонь по нашим позиціям зі стрілецької зброї. Втрат серед військових немає", - додали в штабі.

Унаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації в районі селища Піски, на Донеччині, 6 травня від вогнепального кульового поранення, несумісного з життям, загинув військовослужбовець 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського Сергій Коробцов.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти 11 разів порушили "тишу" на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути