Ексклюзиви
понеділок, 20 червня 2022 08:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти інтенсивно б'ють з авіації для винищення Луганщини - Гайдай
9

На Луганщині російські окупанти завдали навколо Лисичанська трьох авіаударів.

У Сіверськодонецьку тривають бої, заявив уранці 20 червня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Рашисти почали інтенсивно застосовувати авіацію для винищення Луганщини. Значні руйнування житлового фонду в Гірському, де 19 червня росіяни пошкодили одразу 19 будинків, у Врубівці - сім, у Лисичанську ворог обстріляв декілька адміністративних будівель", - ідеться в повідомленні.

Ворог тричі атакував з повітря: у районах Білої Гори, Мирної Долини й одного зі зруйнованих мостів, який з'єднує Лисичанськ і Сіверськодонецьк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили атаку ворога біля Тошківки - Гайдай

Навколо Лисичанська завдано трьох авіаударів
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Навколо Лисичанська завдано трьох авіаударів
Навколо Лисичанська завдано трьох авіаударів
Навколо Лисичанська завдано трьох авіаударів
Навколо Лисичанська завдано трьох авіаударів

"Непридатні для переміщення мости окупанти обстрілюють регулярно, добиваючи залишки інфраструктури. Вкотре постраждали селища Павлоград і Синецьке. Також у Сіверськодонецьку під вогонь противника потрапила територія заводу "Склопластик" і полігону рятувальників", - додав Гайдай.

19 червня зі ствольної та реактивної артилерії ворог обстріляв Лисичанськ, Сиротине, Воронове, Борівське, Білу Гору, Устинівку, Мирну Долину, Тошківку, Оріхове, Золоте-3, Миколаївку й Білогорівку.

Російські окупанти, можливо, захоплять Сіверськодонецьк найближчим часом. Це станеться за умови концентрації більшої частини сил на цьому напрямку.

На Луганщині важка ситуація. Але українські захисники тримають оборону. Росіяни четвертий місяць не можуть пройти невелику частину Луганщини. Війська Росії трохи просунулися на околицях Сіверськодонецька, проте застопорилися на інших напрямках наступу. На Донеччині наступ провалюється.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти інтенсивно б'ють з авіації для винищення Луганщини - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути