субота, 11 червня 2022 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупантам не вистачає сучасних високоточних ракет - британська розвідка

Станом на 10 червня російські війська навколо Сіверськодонецька Луганської області не просунулися на південь міста.

Інтенсивні вуличні бої тривають, і обидві сторони, ймовірно, мають велику кількість жертв, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"У Росії брак високоточної зброї. Росіяни використовують неефективні системи озброєння, оскільки їм не вистачає більш точних сучасних ракет. Водночас українська протиповітряна оборона все ще стримує її тактичну авіацію від нанесення ударів по більшій частині країни", - йдеться у повідомленні.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Росії не вистачає точних сучасних ракет
Росії не вистачає точних сучасних ракет

Росія масово веде вогонь з артилерії і авіації, намагаючись знищити українську оборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупантів у Сіверськодонецьку "накрили під час наради", збирають рештки

Через брак сучасних ракет російські війська використовують застарілі та неефективні що призводить до побічних руйнувань та цивільних жертв. З квітня російські середні бомбардувальники, ймовірно, запустили по наземних цілях десятки важких протикорабельних ракет Х-22 60-х років. Ці п'ятитонні ракети були в першу чергу призначені для знищення авіаносців за допомогою ядерної боєголовки.

"Коли вони використовуються для наземного нападу зі звичайною боєголовкою, вони дуже неточні, тому можуть спричинити значні побічні руйнування і жертви серед цивільного населення", - зазначає британська розвідка.

Російські загарбники обмежені вузькими фронтами та переважно залишаються прив'язаними до доріг. 10 червня окупанти продовжили наземний штурм Сіверськодонецька на Луганщині, однак досі не змогли взяти місто під повний контроль.

На Лиманському напрямку ворог проводить перегрупування військ та поповнює запаси боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів з метою підготовки наступу на Слов'янськ та Сіверськ. На Сіверськодонецькому напрямку ворог веде наступ у напрямку Новотошківське – Оріхове. Має частковий успіх, закріплюється на північній околиці населеного пункту Оріхове.

Зараз ви читаєте новину «Окупантам не вистачає сучасних високоточних ракет - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути