субота, 11 червня 2022 07:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас триває: останні новини з передової

Битва за Донбас триває: останні новини з передової
Окупанти намагаються закріпитися на північно-західній околиці Богородичного. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Слов'янському напрямку російський ворог зосередив основні зусилля на підготовці військ до наступу на Слов'янськ.

Противник веде штурмові дії на напрямку Пасіка – Богородичне, повідомив уранці 11 червня Генеральний штаб Збройних сил України. Окупанти мають успіх і намагаються закріпитися на північно-західній околиці Богородичного.

"На Лиманському напрямку ворог проводить перегрупування військ та поповнює запаси боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів з метою підготовки наступу на Слов'янськ та Сіверськ. На Сіверськодонецькому напрямку противник веде наступ у напрямку Новотошківське – Оріхове. Має частковий успіх, закріплюється на північній околиці населеного пункту Оріхове. Продовжує вести штурмові дії у місті Сіверськодонецьк", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розповіли про ситуацію на Донбасі

На Бахмутському напрямку російські окупанти проводять перегрупування з метою ведення наступу на Миколаївку та Комишуваху. Для посилення угруповання військ перемістили до однієї батальйонної тактичної групи.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активно застосовує авіацію та артилерію для сковування військ ЗСУ та перешкоджання перекиданню резервів на інші напрямки. На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджує на веденні оборони та недопущенні подальшого просування українських військ до державного кордону.

На Південнобузькому напрямку російський агресор зосереджує основні зусилля на веденні позиційної оборони. Противник вживає заходів з удосконалення фортифікаційного обладнання другого та третього рубежів оборони.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас триває: останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути