Ексклюзиви
пʼятниця, 03 вересня 2021 07:54

Окупанти розміщують зброю та важку техніку у житлових районах Донбасу

Окупанти розміщують зброю та важку техніку у житлових районах Донбасу
Поблизу Новоселівки бойовики розмістили сім БМП та броньовану ремонтно-евакуаційну машину. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Окупанти в порушення ліній відведення озброєння розміщують на Донбасі танки, гаубиці, зенітні установки та БМП.

Військову техніку бойовиків помітили поблизу населених пунктів, у житлових районах і на полігонах, звітує спеціальна моніторингова місія організації з безпеки і співробітництва в Європі.

"ОБСЄ помітила три гаубиці 122-го калібру "Гвоздика" та сім танків Т-72 на полігоні в непідконтрольному уряду районі Донецької області. Їх засік безпілотник поблизу Новоселівки Покровського району. Поза виділеними місцями зберігання озброєння СММ виявила шість танків на двох полігонах у непідконтрольних уряду районах Донецької та Луганської областей", - йдеться у звіті.

18 бойових броньованих машин і зенітну установку виявили в непідконтрольних уряду районах Донецької та Луганської областях, у тому числі на полігоні та в житловому кварталі. На полігоні поблизу селища Олександрівського Донецької області бойовики розмістили п'ять танків невстановленого типу та ще один танк T-64 в Мирному Луганської області.

Поблизу Новоселівки бойовики розмістили також сім БМП та броньовану ремонтно-евакуаційну машину. У житловому районі Новогригорівка Солонянського району безпілотник засік зенітну установку, БТР, БМП. А ще вісім бронетранспортерів бойовики розмістили біля Первомайська Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Донбасі поранили українського військового

Цьогоріч у серпні на Донбасі загинули дев'ять українських бійців - найбільше за останні два роки, коли оголосили всеосяжне перемир'я у зоні Операції об'єднаних сил. Поранення отримали 28 бійців.

Проросійські бойовики жодного дня не припиняли стріляти. Кілька разів відкривали вогонь по тилових позиціях українських військ. Найбільший обстріл відбувся 28 серпня. Тоді артилерією вдарили по привокзальному району в Авдіївці на Донеччині. Частково згоріла база батальйону, який розташовувався там.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти розміщують зброю та важку техніку у житлових районах Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути