пʼятниця, 15 лютого 2019 19:00

"Один постріл коштує 20 тисяч долларів" - експерт розповів скількі коштує знищення росіян на Донбасі

"Один постріл коштує 20 тисяч долларів" - експерт розповів скількі коштує знищення росіян на Донбасі
Юрій Бутусов розповів яким чином українські ПТРК змінюють хід війни. Фото: Інформатор

Українську армію озброїли протитанковими ракетними комплексами "Стугна-П" та "Корсар".

З них бійці з передової знищують ворожі укріплення та бойову техніку. Командування Об'єднаних сил поширює відео влучних попадань по ворогу у соцмережах.

Юрій Бутусов військовий експерт та головний редактор Цензор.нет розповів Gazeta.ua яким чином це впливає на ведення бойових дій.

ЗСУ з початку місяця почали активно знищувати бойову техніку ворога, це говорить про зміну тактики бойових дій?

Знищили більшу кількість техніки та вогневих точок противника, ніж відомо. Просто не про всі знищення повідомляють і оприлюднюють гарні відео.

Є певна активізація дій на фронті, але вона пов'язана з активізацією противника.

Дозвіл на використання ПТРК "Корсар" та "Стугна" - дійсно новий фактор, бо ракети коштують близько $20 тис. (543 тис грн - Gazeta.ua) ракета. Ними озброїли армію завдяки держоборонному замовленню у 2018 році. Тоді, на конфісковані у сім'ї Януковича гроші, купили 3 тисячі керованих ракет. Завдяки цьому війська можуть використовувати певну кількість керованих ракет. Знищують цілі, які раніш були недоступні для ураження наявними видами піхотного озброєння в умовах Мінських угод.

Застосування ПТРК проти ворога це просто вогонь у відповідь чи демонстрація переваги над окупантом?

Я думаю не треба говорити про кількість пусків як про демонстрацію переваги над окупантами. Думаю що це кількісна і якісна перевага української армії, яка зараз проглядається. Ми зараз бачимо більше відео, яке демонструє, що домінує саме українська армія. Я думаю, що це дійсно яскраво і тому важливо, що ці пуски втрати супроводжується втратами росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці 54-ї бригади підбили КамАЗ із зенітною установкою

Відео знищень це така вражаюча реклама української зброї?

Можливо це найкраща реклама української армії, бо зброя це другорядне. На війні воюють люди, кваліфікований і мотивований особовий склад.

Чому повідомляти про знищення з ПТРК почали у штабі ООС?

Насправді це природно. Це нова більш ефективна відкрита політика штабу ООС. Мені цікаво, чому раніше такого не було. Те, що є зараз це реальність, потрібно висвітлювати бойові дії. Раніше так не висвітлювали, але це не означає, що і дій військових не було.

Вартість пострілу "Стугни-П" 20 тис. доларів, чи виправдано з неї знищувати ДЗОТИ та бліндажі?

На війні знищується те, що становить загрозу. Сучасна зброя, яка дуже коштовна використовується, щоб знищувати ворожих солдатів.

Ми для того і озброюємо армію, щоб вона знищувала противника і не вмирала сама. Нам краще використати 20 тисяч і вбивати росіян, ніж хоронити українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танковий тир - це епічно: як вчаться стріляти ЗСУ (фото, відео)

"Стугну-П" і "Корсар" не використовували активно, чому?

Не було такої кількості. Вперше Україна зробила велике замовлення у 2018 році понад 200 пускових установок і 3 тисячі керованих ракет. Раніше такої кількості не було. Окремі екземпляри направляли на фронт, але масово армію цим не забезпечували.

Чи може ця зброя зацікавити на міжнародному ринку?

Українська техніка має велику перевагу передусім це ціна. Стугна коштує в 5 разів дешевше Javelin і Spike. Якщо буде демонстрація застосування ПТРК то будуть і замовлення. До речі Україна виконала контракт постачання цієї зброї до арабських країн.

"Стугна-П"та "Корсар"- це українські протитанкові ракетні комплекси, які розробили на концерні "Луч". Знищують броньовану військову техніку разом з особовим складом.
ПТРК стріляють керованими ракетами калібру 130 мм або 152 мм на відстань до 2,5 км.

Зараз ви читаєте новину «"Один постріл коштує 20 тисяч долларів" - експерт розповів скількі коштує знищення росіян на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути