пʼятниця, 01 грудня 2017 16:48

Об'єднання народно-бананових республік обростає м'ясом - експерт розповів, що чекає ЛДНР

Об'єднання народно-бананових республік обростає м'ясом - експерт розповів, що чекає ЛДНР
Москва істотно скоротить витрати на адміністрування "народних республік". Фото: АФ

Після військового "перевороту" в ЛНР бойовики заговорили про можливе злиття двох псевдореспублік.

Про можливі варіанти подальшого розвитку подій для ЛНР написав канал 24.

Варіант №1. ЛНР + ДНР

"Ідея об'єднання народно-бананових республік потихеньку обростає м'ясом. З точки зору Кремля, управління самопроголошеними республіками можна істотно спростити, об'єднавши їх воєдино. В такому випадку Москва скоротить витрати на адміністрування, оскільки не буде необхідності дублювати всі органи держвлади: так звані міністерства, відомства, прокуратури тощо", – пише у Facebook політолог Тарас Березовець.

За словами експерта, під рішення про об'єднання навіть референдум проводити не потрібно.

"Досить "парламенту" ЛНР звернутися до "парламенту" братської ДНР з проханням про об'єднання "задля виконання віковічної мрії луганського та донецького народів". Загалом, потрібні слова знайдуться", – зазначає Березовець.

Досить "парламенту" ЛНР звернутися до "парламенту" братської ДНР з проханням про об'єднання "задля виконання віковічної мрії луганського та донецького народів"

Правління Кремля давно не влаштовує "кластерна" модель ДНР та ЛНР. Москва зацікавлена в іншій формі управління, що зняло б із неї бодай частину фінансового тягаря.

"Коли на територію охопленої "бунтом" ЛНР увійшла військова техніка ДНР, це було сприйнято як початок злиття двох територій. Подію відразу ж прокоментували у Росії", - зазначає Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі зачищають терористів Плотницького

Варіант №2. ЛНР + Україна

Тимчасовий лідер ЛНР Леонід Пасічник доручив виконувати "мінську" місію Владиславу Дейнего – т. в.о. "міністра закордонних справ" ЛНР.

"У рамках мінських угод ми взяли на себе певні зобов'язання. Всю логіку процесу потрібно вибудовувати, виходячи з того, що території ЛНР і ДНР повинні мати повну самостійність у рамках держави Україна. Нам треба вийти на цей рівень взаємодії з Києвом, щоб отримати визнання європейське, світове", - заявив Дейнего в ефірі "Державної телерадіокомпанії" ЛНР.

"Можливі два варіанти: або Україна перестає існувати у вигляді терористичної держави, і тоді є предмет для розмови. Або, що більш імовірно, відбудеться повний розрив України і Донбасу, і Донбас отримає самостійність", – пояснив Дейнего свою позицію, передає сайт "Вчасно".

Пізніше, "міністр" від цих слів відхрестився, зазначивши, що з сюжетом на телебаченні попрацювали відеомонтажери.

"За зовнішній політичний курс республіки відповідає глава. Тому слухайте, що кажу я. А я завжди говорив, що іншого шляху як у Росію у нас немає, і нікуди ми більше не підемо, і нікуди повертатися не будемо", – розставив крапки над "і" Плотницький, коли ще був ватажком ЛНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Метою Росії не є територіальна війна" - український філософ пояснив суть конфлікту на Донбасі

Варіант №3. ЛНР + Росія

Між тим новий тимчасовий глава ЛНР Леонід Пасічник заявляє, що його квазідержава триматиме "курс на союз із Росією", повідомляє "Московский комсомолец".

"Питання переходу самопроголошених "республік" під протекторат Росії раз і назавжди знято з порядку денного. Саме тому Кремль радше піде на об'єднання ЛДНР. Тим паче, що цю ідею "можна було б також вигідно продати росіянам напередодні президентських виборів", - зауважив Тарас Березовець.

Крім того, прийняти Донбас під своє крило означало б для Росії випасти з ролі миротворця, яку вперто натягує на свою країну президент Путін.

Дмитро Снєгирьов заявив, що навіть якщо Москва захоче, ЛНР і ДНР не об'єднаються. Україна зможе переформатувати "Мінськ - 2" і виключити псевдореспубліки з процесу переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання народно-бананових республік обростає м'ясом - експерт розповів, що чекає ЛДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути