Ексклюзиви
пʼятниця, 24 листопада 2017 18:32

Об'єднання ЛНР і ДНР не означатиме їх повернення до складу України - експерт

Об'єднання ЛНР і ДНР не означатиме їх повернення до складу України - експерт
Там не поділили контрабандні потоки і роздерибанили російську "допомогу" не так, як треба. Фото: Преса України

Військовий експерт Юрій Касьянов прокоментував можливе об'єднання ЛНР та ДНР в єдину терористичну "республіку".

Зараз говорять про можливе об'єднання територій ДНР та ЛНР. Для чого це Росії?

Не важливо, чи будуть вони об'єднуватись. Це окуповані території, які можна було розділити. Але їм зручніше керувати ними з одного центру. Схоже, вони там не поділили контрабандні потоки і роздерибанили російську "допомогу" не так, як треба. Багато протиріч між місцевими бандюками, які називаються "міністром внутрішніх справ", чи "главою республіки". Нам це не повинно бути цікаво. Нам має бути цікаво, коли ми їх притиснемо до нігтя і відновимо на окупованих територіях українську владу. І винні мають понести покарання.

Це "об'єднання" може бути початком повернення територій в склад України?

В жодному разі. Ніхто нам нічого повертати не буде. Противник дуже серйозний, ворог налаштований рішуче. І він готовий іти далі.

Стоять два армійських російських корпуси. Один на окупованих територіях Донецька, інший в окупованому Луганську. Вони зараз об'єднають командування цих корпусів. Що це означатиме для України?! Нічого доброго. Вони тільки укріплюють свою воєнну машину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донбасу потрібен мир і нова економічна стратегія - Андрій Ніколаєнко

Ви передбачаєте для цих регіонів сценарій Придністров'я?

Ні. Тут сценарій буде більш жорсткий. У Придністров'ї війна була менша, і людей було менше, і зброї було менше. Це пряма агресія РФ проти нації. І вона продовжується. І вона приймає різні форми. Їм зараз вигідно зупинити війну — вони зупиняють. Вигідно створити маріонеткову владу - вони створюють. Там заправляють росіяни, їхні командири. Нічого для нас не зміниться, поки ми не почнемо воювати.

Що має зробити українська влада?

Влада нічого не робитиме. Вона у нас пораженська, вона не хоче нічого робити. Вона хоче торгувати з окупантами і мати на тій території якісь права. А ще дерибанити військовий бюджет, який вона збільшує з року в рік. І все, більше ні про що вона не мріє. Gazeta.ua

21-22 листопада на території Луганська стався військовий переворот. Глава самопроголошеної республіки Ігор Плотницький втік на територію Росії. Бойовики ЛНР заговорили про можливе об'єднання з ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднання ЛНР і ДНР не означатиме їх повернення до складу України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути