середа, 03 жовтня 2018 04:30

ОБСЄ закликає негайно розпочати розміновування Донбасу

ОБСЄ закликає негайно розпочати розміновування Донбасу
ОБСЄ закликає негайно розміновувати Донбас. Фото: Кореспондент

ОБСЄ закликає приступити до невідкладного та повного гуманітарного розмінування населених пунктів та пунктів пропуску на Донбасі.

Про це йдеться в спільній заяві спецпредставника ОБСЄ в тристоронній контактній групі Мартіна Сайдіка і глави СММ ОБСЄ в Україні посла Ертугрула Апакана за результатами сьогоднішньої зустрічі в Мінську, повідомляє БЕЛТА.

"Як відомо, 30 вересня під Горлівкою в результаті підриву на міні загинули троє дітей, одна дитина була поранена. У той же день ще один підліток отримав поранення внаслідок обстрілу в Старомихайлівці. Очевидно, що є необхідність вжити термінових заходів з гуманітарного розмінування. У цьому зв'язку ми з послом Ертугрулом Апаканом розробили спільну заяву. Ми серед іншого закликаємо сторони приступити до невідкладного та повного гуманітарного розмінування населених пунктів та пунктів пропуску", - заявив Сайдік.

Крім заклику до розмінування, ОБСЄ також вимагає оповіщати населення про зони ризику і про вже розміновані ділянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма помахав рукою "Мінську"

На засіданні тристоронньої контактної групи комплекс питань по розмінуванню був у центрі уваги ТКГ та її робочої групи з безпеки. Також обговорювалися додаткові заходи щодо забезпечення режиму припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ закликає негайно розпочати розміновування Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути