Ексклюзиви
середа, 24 лютого 2021 15:05

Загострення на Донбасі: РФ готується до наступу на Луганщину

Загострення на Донбасі: РФ готується до наступу на Луганщину
Бойовики готують наступ на мирні міста України. Главком

Загострення ситуації на фронті пов'язане з відкриттям КПВВ.

Росія наполягає на відкритті транспортного шляхосполучення для автомобілей з вантажопідйомністю понад 20 т. Для цього ми маємо розмінувати щастянський міст, що фактично веде до Луганської ТЕЦ та мирних промислових міст, каже Gazeta.ua співголова ГО "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Росіяни не цікавляться долею українців, що живуть на окупованій Луганщині. Їх вимога пов'язана лише з полегшенням їм наступальних дій.

"Якщо бойовики підуть у наступ, то втримати цей об'єкт буде досить складно. Вони під виглядом відкриття КПВВ хочуть зайняти опорний пункт Фасадне. Ми наполягаємо на відкритті контрольного пункту Золоте, що на первомайському напрямку. Тому вони його обстрілюють, бо це зона пілотного розведення", - каже експерт.

Раніше бойовики опублікували інформацію про захоплення українського БПЛА.

"Це спростовує інформацію про те, що ЗСУ заборонено використання БПЛА, контрснайперських та снайперських пар", - говорить Снєгирьов.

Щоб тиснути на Україну, росіяни почали обстрілювати житлові квартали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 обстрілів за добу. ЗСУ зазнали нових втрат

"Сподіваються, що в Україні почнеться хвиля незадоволення з приводу обстрілів мирних кварталів", - каже він.

Після оприлюднення інформації про проведення військових навчань бойовики були змушені підтвердити, що справді провели тренування танкових підрозділів.

Окрім цього, підтвердилася інформація про перетин українського кордону російськими військовими.

У Луганську працює комісія з РФ, яка проводить комісію з мобілізації населення.

"Українським ЗМІ вкидається інформація, що в разі загострення ситуації бойовики мобілізують до 10 тисяч солдатів. Це інформаційне прикриття для розміщення на території України батальйонно-тактичних груп Російської Федерації", - каже Дмитро Снєгирьов.

Перші ознаки, що Росія силовим шляхом планує загарбати територію України, були пов'язані з підготовкою воєнізованих груп на території Криму. Вони почали проявлятися ще 2013 року, зокрема на спільних навчаннях із Білоруссю.

Зараз ви читаєте новину «Загострення на Донбасі: РФ готується до наступу на Луганщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути