вівторок, 23 лютого 2021 14:45

Окупанти відпрацьовували захоплення Донбасу на навчаннях із Білоруссю 2013-го

Окупанти відпрацьовували захоплення Донбасу на навчаннях із Білоруссю 2013-го
У 2013 році російські військові відпрацьовували блокування морської акваторії та повітряного простору. Фото: Reuters

Перші ознаки, що Росія силовим шляхом планує загарбати територію України, були пов'язані з підготовкою воєнізованих груп на території Криму. Вони почали проявлятися ще 2013 року, зокрема на спільних навчаннях із Білоруссю.

Про це заявив представник Головного управління Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі "Радіо Свобода". За його словами, воєнна розвідка неодноразово доповідала вищому керівництву держави про посилення російських угруповань на півострові.

"Безпосередньо 810-та бригада морської піхоти РФ на своїх полігонах відпрацьовувала підготовку та оснащення незаконних збройних формувань на території Криму. Чорноморський флот і все, що було пов'язане з його діяльністю, становило загрозу. Ми проаналізували розміщення 1-го і 2-го ешелонів, резервів та конфігурацію військ, яка була на спільних російсько-білоруських навчаннях 2013-го. Саме такий сценарій був повторений 2014 року проти нас, але уже із окупацією Донбасу", – сказав він.

2013 року російські військові відпрацьовували блокування морської акваторії та повітряного простору, а також проведення розвідувальних дій проти України. 23 лютого 2014 року система управління Південного військового округу ЗС РФ й угруповання у Криму були переведені в повну бойову готовність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З окупованим Кримом у Росії немає майбутнього - Каспаров

Російсько-українська війна триває з лютого 2014 року. Тоді РФ окупувала Крим і почала бойові дії на Донбасі. Володимир Путін сподівається через загострення ситуації на Донбасі та у Криму домогтися зняття міжнародних санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти відпрацьовували захоплення Донбасу на навчаннях із Білоруссю 2013-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути