Ексклюзиви
вівторок, 30 січня 2018 14:07

Обмін полоненими РФ використовує як політичний козир - російський адвокат

Обмін полоненими РФ використовує як політичний козир - російський адвокат
Російський адвокат запевняє, що для керівництва РФ обмін полоненими важливий не як повернення своїх громадян, а як політична вигода у майбутніх переговорах. Фото: antifashist.com

Обмін полоненими українцями і бойовиками Донбасу Росія сприймає тільки як козир у перемовинах із Заходом та Україною.

Саме з цією метою РФ може використати Віктора Агеєва - російського війського, якого впіймали та засудили в Україні. Таку думку висловив російський адвокат Микола Полозов, передає "Крим. Реалії".

"Для російського керівництва важливо не витягнути своїх громадян, а брати участь в якомусь переговорному процесі з Заходом і Україною для отримання конкретних політичних преференцій. А обмін є зовнішньою формою цієї угоди. Тому, поки не дозріють для Кремля належні політичні умови, я не думаю, що робитимуться якісь дії в цьому напрямку. Тим часом росіяни будуть набирати все нових українських заручників", - сказав Полозов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо буде політична воля, то питання Донбасу вирішиться за рік"

Російського найманця Віктора Агеєва засудили до 10 років позбавлення волі за участь у терористичній організації. Його адвокат має намір оскаржувати вирок. Основним аргументом правозахисника є теза, що ЛНР не визнана терористичною організацією.

Зараз ви читаєте новину «Обмін полоненими РФ використовує як політичний козир - російський адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути