середа, 26 квітня 2023 09:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Нові масові поховання в Маріуполі показали карти Google
3

Google оновив карти знищеного росіянами Маріуполя
Фото: t.me/andriyshTime
Google оновив карти знищеного росіянами Маріуполя
Google оновив карти знищеного росіянами Маріуполя

У знищеному та захопленому Росією Маріуполі на Донеччині виявили нові масові поховання.

Кого там поховано та в який період, поки що невідомо. Про це інформує радник міського голови Петро Андрющенко в Telegram 26 квітня.

Нові сектори масових поховань знайшли на Новотроїцькому кладовищі (Лівобережний цвинтар). За словами радника, сектори розміром візуально більші за братські могили у селах Виноградне або Мангуш Маріупольського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За ніч могли скинути до 12 бомб" - як жителі Маріуполя виживали у перші тижні війни з РФ

"Повертаючись в історію окупації, Новотроїцьке кладовище було достатньо довгий час, приблизно до середини липня, зачинене та під контролем окупантів", – додав Андрющенко.

Він зазначив, що знайти нові кладовища вдалося завдяки оновленим картам Маріуполя в Google Maps.

"Тепер можете побачити місто після російських обстрілів. Розбомблений драматичний театр ще до розбору завалів та з надписом "Діти". Маріуполь в ранах перед демонтажем. Судячи з історії руйнувань, фото зі супутника зробили в різні дати після середини березня 2022 року. Ми детально пропрацювали карту всіх кладовищ", – підсумував радник мера.

У Маріуполі через російську агресію могли загинути десятки тисяч людей. Проте точну кількість жертв у місті встановлять після його деокупації Збройними силами Україн, заявив президент Володимир Зеленський.

За даними міськради, окупанти вбили понад 22 тис. маріупольців (підтверджені особи загиблих). Це вдвічі більше, ніж убили німецькі нацисти за два роки під час Другої світової війни.

Для повноцінного відновлення Маріуполя знадобиться близько 20 років. На це підуть мільярди гривень, заявив міський голова Вадим Бойченко.

Зараз ви читаєте новину «Нові масові поховання в Маріуполі показали карти Google». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути