пʼятниця, 08 грудня 2017 10:41

Оприлюднили дані російського генерала, відповідального за збиття рейсу MH17

Експерти російського сайту The Insider і Bellingcat встановили, що ключовим фігурантом у справі про збитий 2014 року на Донбасі малайзійський Boeing рейсу MH17, є російський генерал-полковник.

Про це повідомляється у розслідування, передає The Insider.

"У спільному розслідуванні The Insider і Bellingcat вдалося встановити особу ключового фігуранта, розшукуваного Спільною слідчою групою у справі про збитий малайзійський Boeing MH17, — це генерал-полковник Микола Федорович Ткачов, головний інспектор Центрального військового округу Росії", - йдеться у повідомленні.

Один із підозрюваних мав позивний "Дельфін", а в перехоплених телефонних розмовах до нього зверталися "Микола Федорович". Інший був відомий як "Оріон" (і Андрій Іванович). Перехоплені розмови, імовірно, відбулися незадовго до трагедії.

Автор: Glavnoe.ua
  Спікер Ради федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що ініціатива створити міжнародний трибунал по катастрофі малазійського «Боїнга-777» МН17 є «втручанням» у внутрішні справи РФ.
Спікер Ради федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що ініціатива створити міжнародний трибунал по катастрофі малазійського «Боїнга-777» МН17 є «втручанням» у внутрішні справи РФ.

"В іншому звуковому фрагменті, розшифровка якого також опублікована на офіційному сайті ССО, "Дельфін" та "Оріон" обговорюють підготовку до транспортування якогось предмета, для навантаження якого "потрібен кран". "Дельфін" говорить "Оріону", що цей предмет потрібно завантажити, замаскувати і вивезти"", - йдеться у повідомленні.

Автор: КП в Украине
  СБУ: "Малайзійський" Боїнг "збили помилково - цілилися в літак "Аерофлоту".
СБУ: "Малайзійський" Боїнг "збили помилково - цілилися в літак "Аерофлоту".

Свіжі записи голосу Миколи Федоровича Ткачова, експерти Bellingcat і The Insider змогли роздобути, записавши з ним велике інтерв'ю. Зразки голосу були відправлені на експертизу у два незалежних дослідницьких інститути. Результати аналізу голосів показали, що голос на плівках належить одній і тій самій людині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи засвітили свої позиції через викладені фото в інтернеті

Автори розслідування припускають, що Ткачов 2014-го був відряджений на непідконтрольну українським військам частину Луганській області, в Краснодон. Там він намагався координувати і впорядкувати співпрацю різних збройних формувань сепаратистів і російських військових. Зокрема, Ігор Гіркін (Стрєльцов) в розмові з The Insider повідомив, що зустрічався з "Дельфіном" і "Оріоном" у штабі в Краснодоні наприкінці липня 2014-го.

Автор: РЕ
  У США Ігорю Гиркин висунуто офіційне звинувачення за збитий малайзійський Боїнг.
У США Ігорю Гиркин висунуто офіційне звинувачення за збитий малайзійський Боїнг.

"Конкретну роль Ткачова у воєнних діях на території України і зокрема у катастрофі Boeing ще належить визначити, але біографія генерала і показання свідків вказують, що, як і в Сирії, він діяв не як приватна особа", - наголошують розслідувачі.

Зазначається, що штаб у Краснодоні, куди за основною версією розслідування був відряджений Ткачов, знаходиться недалеко від місця, де був "Бук", з якого імовірно збили Boeing.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики не збираються закінчувати війну - боєць аеророзвідки

"У розмові, викладеній ССО, як мені здається, мова цілком може йти про події, безпосередньо пов'язаними з катастрофою Boeing. Наприклад, на одній із записів "Оріон" говорить "Дельфіну" - "ми йдемо на Сніжне". Це місто, поруч з яким "Бук" був в день катастрофи Boeing. В іншій розмові "Дельфін" говорить про тягачі та крани, і про те, що "треба завантажити, замаскувати і відвезти". Мені здається, це схоже на розмову про "Бук", - сказав він.

Раніше повідомлялось, що спецслужби Російської Федерації намагаються вплинути на громадську думку щодо катастрофи MH17 за допомогою фейкових новин. Про це заявила міністр внутрішніх справ Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили дані російського генерала, відповідального за збиття рейсу MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути