Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2019 18:30

Необхідно визнати Росію другою стороною конфлікту - Жданов

Необхідно визнати Росію другою стороною конфлікту - Жданов
На Донбасі воюють російські регулярні війська, в складі яких є місцеві жителі. Фото: Радіо.Свобода

Росія припинить вогонь лише в разі, коли Україна погодиться на її умови.

"Росіяни виведуть свої війська та припинять вогонь, якщо ми амністуємо бойовиків та проведемо вибори зі зміною нашої Конституції", - каже в коментарі Gazeta.ua військовий експерт Олег Жданов.

На Донбасі воюють російські регулярні війська, в складі яких є місцеві жителі.

"Є люди, що підписали контракт і прийняли російську присягу. Їм в якості нагороди надали паспорта громадян РФ. Ці корпуси входять до складу 8-ї польової армії зі штабом у місті Ростов-на-Дону. Це південний воєнний округ РФ. Вся зброя стоїть в кімнатах зберігання зброї, техніка – в паркових зонах. Їм заборонено навіть виходити у формі на вулицю у формі, бо мають інакшу вимову. Вони діють чітко за наказом, на все виписуються листи, дається пальне. Вони виходять на позиції і обстрілюють нас. І ці "мультяшні" герої - Пушилін і Пасічник навіть не розуміють хто, коли і де буде нас обстрілювати. А так це вогневий вплив", - каже він. .

Вимога розформування ДНР та ЛНР була цілком правильна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чим більше буде поступок, тим більше загине українців"

"Це треба було зробити ще в 2014-му році, коли був перший Мінськ. Це цілком справедлива вимога. Якщо розмовляємо, то з російською стороною. Щодо важелів тиску, то треба визнати Росії другою стороною конфлікту", - додає Олег Жданов.

Раніше українська сторона зазначила, що виконання політичної частини Мінських домовленостей можливе лише за умови розпуску терористичних організацій ЛНР і ДНР. А також повного припинення вогню та виведення з України російської армії.

Зараз ви читаєте новину «Необхідно визнати Росію другою стороною конфлікту - Жданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути