понеділок, 25 грудня 2017 12:32

"Не всі захотіли брати участь" - Геращенко розкрила деталі обміну полоненими з бойовиками

"Не всі захотіли брати участь" - Геращенко розкрила деталі обміну полоненими з бойовиками
Ірина Геращенко розкрила деталі обміну полоненими з бойовиками. Фото: Прямий

Україна віддасть 306 полонених осіб в обмін на 74 захоплених терористами ОРДЛО українців.

Про це розповіла представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко, у Facebook.

У переговорах була низка неузгоджених питань щодо верифікації полонених, зауважила вона. Хтось не бажав брати участь в обміні, а чийсь термін ув'язнення закінчувався в дні, коли вже тривала технічна робота з підготовки звільнення.

"Нам в рамках Мінської гуманітарної групи, після непростих переговорів, вдалося зняти більшість з цих питань. Ми готові в найближчий час передати 306 громадян( де це дозволяє українське законодавство), аби звільнити 74 українця з окупованих територій", - написала Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали місце обміну полоненими

Зараз працюють над останніми логістичними і технічними деталями.

"Ми маємо плани і пропозиції, як звільнити всіх. І як зробити це якнайшвидше. Віддадуть тільки 74, ми мали розблокувати процес звільнення. Але маємо звільнити всіх", - зазначила Геращенко.

Обмін полоненими на Донбасі відбудеться 27 грудня. Про це заявив ватажок бойовиків ОРДО Олександр Захарченко. Україна вже заявляла про готовність до обміну. Вже почали звозити людей до Маріуполя і Харкова.

Зараз ви читаєте новину «"Не всі захотіли брати участь" - Геращенко розкрила деталі обміну полоненими з бойовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути