вівторок, 14 лютого 2017 06:25

Не радив би і ворогу – Безсмертний про окремі пункти у Мінських домовленостях

Не радив би і ворогу – Безсмертний про окремі пункти у Мінських домовленостях

Переговори тристоронньої контактної групи у Мінську не несуть для України жодного позитивного результату.

Про це заявив колишній представник України у тристоронній контактній групі Роман Безсмертний, пише "Zik".

Безсмертний пояснив, що формат цих переговорів необхідно змінювати, при цьому проводячи внутрішній діалог.

"У пунктах і перших, і других мінських домовленостей є такі речі, яких я навіть ворогу не порекомендую виконувати. Наприклад, конституційна реформа. Перебуваючи в Мінську, я від самого початку казав: перестаньте займатись дурницями. Ніхто ці речі робити не буде", - пояснив Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безсмертний назвав ціну Мінських домовленостей

При цьому він пояснив, що Україна повинна працювати у чотирьох напрямках для відновлення суверенітету на окупованих територіях.

"Перший напрямок – міжлюдський діалог. На окупованих територіях 46 тисяч осіб зі зброєю, а всього проживає 2,7 млн осіб. Там є з ким розмовляти, налагоджувати діалог. Але це блокує Мінський процес. Друге питання - регіональна співпраця. Для того, щоб бути актуальною та цікавою для Європи, Україна має виконувати свою безпекову функцію…Третє: цілком очевидно, що сьогодні ОБСЄ потребує реформування. Нам треба використати головування Австрії в цій структурі, щоб показати, в якому напрямку це зробити. Сьогодні замість об'єднаної Європи є декілька Європ. Південь – окремо, Скандинавія – окремо… Четверте: ця війна не закінчиться без глобального діалогу. Це єдиний конфлікт, до якого не має відношення ООН. Тут відсутні будь-які одиниці дієві від ООН. І це теж є полем для роботи нашої дипломатії", - заявив Безсмертний.

У питанні вирішення війни на Донбасі не існує альтернативи Мінським домовленостям. Про це заявив президент Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «Не радив би і ворогу – Безсмертний про окремі пункти у Мінських домовленостях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути