Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2018 11:16

Не Javelin єдині: стало відомо, що тримає "на ланцюгах" агресію Кремля

Не Javelin єдині: стало відомо, що тримає "на ланцюгах" агресію Кремля
Експерт назвав фактори, які стримують агресію Кремля на Донбасі. Фото: ДМосквы

Кремль не провокуватиме ескалацію конфлікту на Донбасі після того, як Україна отримає від США протитанкові ракетні комплекси Javelin .

Нові витрати на посилення бойових дій бюджет РФ не витримає - військові авантюри Кремля ґрунтовно його виснажили, заявив військовий експерт Олег Жданов, передає "Обозреватель".

"Війна - це не прогулянка, це коштує дуже великих грошей. Ресурсів на сьогоднішній день не так вже й багато у Росії", - зазначив він.

Жданов нагадав, що станом на січень 2018 року РФ втягнута у три військових конфлікти.

"Сирійський конфлікт - дуже серйозний. Там найдорожча частина авіації, це дуже затратно і це треба постійно забезпечувати", - сказав експерт.

За словами експерта, Росія змушена тримати у готовності по всій лінії кордону з Україною близько 55 тисяч боєздатних укомплектованих солдатів ЗС РФ. Крім того, через північнокорейську кризу - біля кордону з КНДР зосереджене масштабне угруповання російських військ.

"Це витрата боєприпасів, пального, людський ресурс, продовольство - це дуже дороге задоволення", - заявив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один військовий загинув, двоє поранені минулої доби на Донбасі – штаб АТО

Існують додаткові стримуючі фактори для агресії Кремля.

"На носі у лютому Олімпіада-2018, у березні - президентські вибори у Російській Федерації, влітку - Чемпіонат світу з футболу. Путін малює образ миротворця, про яку ескалацію ми можемо говорити?" - резюмував Жданов.

Росія не збирається залишати свої позиції на сході України, але допуск миротворців ООН на лінію фронту може продемонструвати співробітництво із Заходом, залишивши при цьому відкритою можливість для Москви згодом заморозити процес, якщо і коли вона вважатиме за потрібне.

Зараз ви читаєте новину «Не Javelin єдині: стало відомо, що тримає "на ланцюгах" агресію Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути