вівторок, 26 березня 2019 12:59

Не гірше американської: в Україні тестують унікальну контрбатарейну систему

На Чернігівщині проводяться державні випробування радіолокаційного комплексу контрбатарейної боротьби 1Л220УК "Зоопарк-3"

Спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки вивели спецтранспорт на полігон, повідомляє кореспондент Військового телебачення Олександр Штупун в Facebook.

"Зоопарк-3" використовує сучасний принцип радіолокації – цифрову антенну решітку. Вона має низку значних переваг перед аналоговими фазованими антенними решітками.

Автор: Олександр Штупун
  Державні випробування радіолокаційного комплексу контрбатарейної боротьби 1Л220УК “Зоопарк-3”
Державні випробування радіолокаційного комплексу контрбатарейної боротьби 1Л220УК “Зоопарк-3”

"Цей виріб виготовлено запорізьким підприємством "НВК Іскра". Він призначений для виявлення вогневих позицій артилерії та ракетних пускових установок противника з передачею їх координат своїм артилерійським підрозділам для подальшого знищення ворога", – розповів один з членів випробувальної комісії Сергій Цілина.

Автор: Олександр Штупун
  Перша демонстрація комплексу відбулася на параді до Дня Незалежності України у 2018 року
Перша демонстрація комплексу відбулася на параді до Дня Незалежності України у 2018 року

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З точністю до метра": показали, на що здатні нові ударні безпілотники ЗСУ

Загальне призначення контрбатарейних РЛС – ведення артилерійської розвідки та коригування вогню артилерії. Вони виявляють артилерійські снаряди, випущені однією або кількома гарматами, гаубицею, мінометом, або ракетною установкою, та за їх траєкторією обчислює місце знаходження зброї.

Державний Науково-дослідний інститут Хімічних продуктів разом з іншими українськими підприємствами налагодив серійне виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16.

Зараз ви читаєте новину «Не гірше американської: в Україні тестують унікальну контрбатарейну систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути