пʼятниця, 05 квітня 2019 21:32

Не дозволили вивезти з України старовинні ікони

Не дозволили вивезти з України старовинні ікони
СБУ зупинила контрабандиста. Фото: DW

Жителя Донбасу підозрюють у контрабанді старовинних ікон до однієїз європейських країн, оголошено про підозру у вчиненні злочину.

"У січні цього року оперативники спецслужби, залучені до операції Об'єднаних сил, встановили, що житель Маріуполя намагався нелегально продати за кордон дві старовинні ікони кінця XIX - початку ХХ століття. Покупця ділок знайшов на спеціалізованому Інтернет-аукціоні. Товар , за який зловмисник планував отримати п'ятсот тисяч гривень, він повинен був переправити замовнику міжнародним рейсовим автобусом", - повідомили в прес-центрі штабу ООС.

Під час митного огляду на одному з пунктів пропуску правоохоронці виявили ікони. Їх сховали в коробці від дитячого планшета.

За висновком експертизи ікони визнані культурними цінностями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фальсифікат і контрабанда: що насправді купують українці

Тривають слідчо-оперативні дії.

Співробітники СБУ спільно з правоохоронними органами Румунії та Німеччини ліквідували потужний міжнародний канал контрабанди героїну до Європейського Союзу.

Зараз ви читаєте новину «Не дозволили вивезти з України старовинні ікони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути