Ексклюзиви
неділя, 24 жовтня 2021 14:47

Не дали грошей на "утримання": тюремники ОРДЛО влаштовують пекло полоненим українцям

Не дали грошей на "утримання": тюремники ОРДЛО влаштовують пекло полоненим українцям
Бойовики також заборонили передавати продукти, ліки та засоби індивідуального захисту ув'язненим. Фото: pixabay.com

Російські бойовики вимагають із незаконно увʼязнених українців гроші за "утримання" на тимчасово окупованій території Донбасу.

Про це завив член української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш у Facebook.

"Бойовики вимагають від родичів увʼязнених, щоб вони перераховували гроші на банківські карти для їхнього утримання", - написав Гармаш.

Тим, хто відмовляється платити або немає такої можливості, створюють нестерпні умови перебування у вʼязниці. Наприклад, забирають телефон і годують тричі на тиждень, розповів Гармаш.

За інформацією посадовця, у в'язницях на окупованих територіях не лікують хворих на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські найманці обстріляли українські позиції, двоє поранених

"Точніше "лікують" стрептоцидом. В'язню 70 років, двостороннє запалення легень. Жодного реального лікування. Це повільне умисне вбивство", - наголосив Гармаш.

Додав, що кілька тижнів тому окупанти запровадили так званий "карантин" у в'язницях. З цієї причини скасували побачення, заборонили передавати продукти, ліки, маски й воду.

"Доступу міжнародного Червоного хреста немає. Хоча Росія брала на себе таке зобовʼязання в Парижі на Н-4 два роки тому", - зазначив Гармаш.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З початку російської агресії на Донбасі під час боїв загинули 2694 українських військовослужбовців, зазнали поранень 10 237, повідомили Збройні сили України в травні 2021 року.

За вісім років окупації Росією територій на Сході України загинули майже 14 тис. українців. Серед них чотири тисячі цивільних осіб, зокрема 152 дитини. 34 тис. поранені, заявила уповноважена Верховної Ради із прав людини Людмила Денісова.

Зараз ви читаєте новину «Не дали грошей на "утримання": тюремники ОРДЛО влаштовують пекло полоненим українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути