середа, 11 квітня 2018 11:28

"Не дай Боже помітять на тобі жовтий і блакитний" - чоловік розповів про свавілля бойовиків у Донецьку

"Не дай Боже помітять  на тобі жовтий і блакитний" - чоловік розповів про свавілля бойовиків у Донецьку
Бойовики ДНР тримають мешканців Донецька в постійному страху. Фото: Obzor24.in.ua

Бойовики ДНР обнесли Донецьк колючим дротом, вимагають у випадкових перехожих на вулицях віддавати мобільні телефони й мордують за "неправильні" кольори в одязі.

Про це повідомляє "Сегодня", кореспонденти якого спілкувалися з жителями окупованого міста.

"Подивіться на м'ясокомбінат. Його обнесли колючим дротом, тепер це база бойовиків. Прохід туди заборонений. Біля управління залізниці на Артема, де тепер "резиденція" глави республіки Захарченка, озброєні люди. На інституті металів, де сидить "МГБ" - барикади, перегороджена вулиця і знову військові. Туди не ходи, сюди не ходи, після 23:00 на вулицю не виходь, солдатам не смій суперечити, завжди носи з собою паспорт, вимагають телефон подивитися - віддай мовчки і якщо там фото або контакти здадуться підозрілими - пиши пропало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розваги в ДНР: місцеві жителі забили до напівсмерті бойовиків

І не дай бог випадково в одязі або ще десь поєднання жовтого і блакитного кольорів. Замордують розпитуваннями в кращому випадку. Мені довелося, щоб не приставали, велосипед перефарбовувати, тому що він був "неправильного забарвлення" і пару разів до мене підходили бойовики, говорили, мовляв, чого це я їжджу на "укрівському" вєліку. Погрожували мене здати "на підвал. А на колишньому кінотеатрі "Донецьк" був намальований прапор ДНР, так частина фарби за рік вигоріла, і не повірите - він став жовто-блакитним! Вже як його зафарбовували-перефарбовували, та без толку", - каже донеччанин Анатолій Звєрєв.

Жителі окупованої Донеччини скаржаться, що в Росію не пускають з "паспортами" невизнаних ДНР і ЛНР, а прикордонники на пунктах пропуску над ними збиткуються.

Зараз ви читаєте новину «"Не дай Боже помітять на тобі жовтий і блакитний" - чоловік розповів про свавілля бойовиків у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути