четвер, 04 червня 2020 13:18

Назвали кількість загиблих внаслідок російської агресії дітей

Назвали кількість загиблих внаслідок російської агресії дітей
На Донбасі загинуло понад 240 дітей. Фото: Facebook/Сухопутні війска ЗСУ

З початку російської агресії на сході України загинуло понад 240 дітей, ще 56 зникли безвісти, поранення і травми отримали, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України.

Про це повідомила пресслужба Сухопутних військ ЗСУ, нагадавши, що 4 червня відзначається Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії.

У так званій сірій зоні на Донбасі живуть від 10 до 15 тис. дітей. За даними громадських організацій, кількість дітей-переселенців з Криму і Донбасу перевищила 170 тис., а на окупованій території залишилося понад 2 тис. дітей-сиріт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики масово залучають дітей до участі у збройному конфлікті на Донбасі

Загалом у нинішньому світі понад 230 млн дітей живуть на територіях, охоплених збройними конфліктами.

Тільки через російську збройну агресію у світі за останні роки маємо таку трагічну статистику загибелі дітей:

– війни в Чечні за незалежність у період 1994-97 рр. Через окупаційні дії Російської Федерації загинуло 10-15 тис. дітей. Точна інформація досі відсутня;

– Північна Осетія, м. Беслан. 1 вересня 2004 року внаслідок захоплення заручників та проведеної російськими військами військової операції з застосуванням вибухівки і важкої зброї загинули 186 дітей;

– У результаті військової допомоги та участі російських збройних формувань у Сирійській війні лише за 2018 рік загинуло 1106 дітей, за даними Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, який почав підрахунки кількості вбитих дітей 2014 року, і за цей час ця цифра зросла з 600 убитих 2016 року до понад 900 убитих 2017 року (згідно з інформацією на березень 2019 року).

"Навіть після закінчення активної фази збройного протистояння зростання цієї жахливої статистики не припиняється – діти отримують тілесні ушкодження внаслідок необережного поводження та нещасних випадків з вибухонебезпечними предметами", — говориться в повідомленні.

За даними ЮНІСЕФ, із початку 2020 року жертвами обстрілів на сході України стали десятеро дітей. Лише за перший тиждень травня зафіксовано шість випадків. Це вдвічі більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кількість загиблих внаслідок російської агресії дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути