понеділок, 22 червня 2020 20:23

Назвали ймовірні варіанти ескалації конфлікту на Донбасі

Назвали ймовірні варіанти ескалації конфлікту на Донбасі
Ймовірні обстріли південних мирних міст Донбасу,, застерігає Марія Кучеренко. Фото: Тарас Подолян

Щонайменше є два варіанти ескалації конфлікту на Донбасі, застерігає експертка Центру дослідження проблем громадянського суспільства Марія Кучеренко.

"Перший – прорив і масштабний наступ. І реалістичніший – обстріли південних мирних міст Донбасу, як було в Маріуполі. Для нас будь-які втрати чутливі. Так ворог може тиснути, щоб погодилися на політичні поступки", - пояснює.

У Росії 1 липня буде голосування за поправки до конституції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим можемо замінити Мінські домовленості

"Рейтинг Путіна падає. Їм потрібна "маленькая победоносная война". Де саме вона може бути, невідомо. Але варіанти проглядаються. Масштабних військових навчань "Кавказ-2020" у Чорному морі не скасовують. Є погрози в наш бік від окупаційних адміністрацій", - додає Марія Кучеренко.

Інтерв'ю з Марією Кучеренко читайте у журналі "Країна".

В ефірі програми "Свобода слова на ICTV" на репліку ведучого "Чи можлива ескалація на півдні України через водопостачання в Крим. Там ситуація в цьому році обіцяє бути критичною. Чи надходили до вас якісь сигнали з приводу цього?" Кулеба відповів: "Ми уважно стежимо за подіями, які відбуваються на Кримському півострові. Безумовно, ситуація там, я б навіть сказав, більше ніж критична. І немає ніяких інструментів її рішення з точки зору держави-окупанта Російської Федерації. Але ми не плануємо допомагати Росії вирішувати її проблеми як окупанта.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ймовірні варіанти ескалації конфлікту на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути