вівторок, 13 червня 2017 16:23

НАТО витратить €2,25 млрд на реабілітацію учасників АТО

НАТО витратить €2,25 млрд на реабілітацію учасників АТО
НАТО створив фонд для реабілітації учасників АТО Фото: ЕРА

Північноатлантичний альянс відкрив трастовий фонд на €2,25 млрд євро для забезпечення реабілітації бійців АТО. Про це повідомив в. о. начальника Центрального військово-медичного управління Збройних сил Олександр Лабунець.

"НАТО відкрило цільовий фонд з проведення медичної реабілітації військовослужбовців. Його бюджет 2,25 млрд євро. Гроші підуть на закупівлі необхідного сучасного дорогого медичного обладнання, підготовку українських фахівців із реабілітації та розвиток центрів протезування. З початку АТО за підтримкою країн-членів НАТО 287 українських військовослужбовців пройшли реабілітацію й лікування за кордоном.
Переважно українських військових приймали медичні установи Німеччини, Естонії, Болгарії й Литви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штаб-сержант, майстер-сержант - в українській армії запровадять звання НАТО

За підтримки США в Україні вводять медичну інформаційну систему "Е-Здоров'я", яка дозволяє вести базу даних поранених військових у зоні АТО й забезпечує доступ до інформації про кожного пораненого для працівників військових і цивільних медустанов", - сказав Лабунець, повідомляють "Українські новини".

Верховна Рада України законодавчо закріпила вступ до Північноатлантичного альянсу як пріоритет зовнішньої політики. Законопроект 8 червня підтримали 276 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «НАТО витратить €2,25 млрд на реабілітацію учасників АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути