Ексклюзиви
вівторок, 03 січня 2023 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступ росіян під Бахмутом захлинувся. До ЗСУ прибуло підкріплення – британська розвідка

Наступ росіян під Бахмутом захлинувся. До ЗСУ прибуло підкріплення – британська розвідка
ЗСУ у районі Бахмута отримали підкріплення, за даними воєнної розвідки Великої Британії. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Російським військовим найближчим часом, ймовірно, не вдасться захопити Бахмут в Донецькій області.

Збройні сили України у цьому районі отримали підкріплення, тому сили противника знизили там активність. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 3 січня.

"Російські наступальні операції в цьому районі зараз, ймовірно, проводяться тільки на рівні взводу або відділення. Малоймовірно, що Росія досягне значного прориву під Бахмутом у найближчі тижні", – йдеться у звіті міноборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бахмут показали з висоти пташиного польоту: кадри шокують

За даними розвідки країни, у середині грудня військові РФ та проксі-сили "Вагнера" брали участь у своїх піхотних атаках навколо міста Бахмут. Однак багато з цих операцій погано підтримувалися.

Союзники зазначили, що за останні 10 днів Україна виділила значні підкріплення для захисту сектору, і частота російських атак знизилася порівняно з піком у середині грудня.

За інформацією розвідки, обидві сторони зазнали великих втрат.

Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. На відміну від інших позицій, де Збройні сили України перейшли переважно від оборони до наступу, тут досі обороняються.

Російські терористи зосередили удари навколо міста Бахмут, попри велику кількість ліквідованих окупантів, розповіла українська розвідка.

Один окоп у місті може по кілька разів на день переходити "з рук у руки" після кривавих боїв, іноді рукопашних, наголосив президент Володимир Зеленський

Президент Росії Володимир Путін ставив своїм військам завдання – до Нового року захопити весь Донбас. Важливим для нього є Бахмут, заявив генерал армії й ексочільник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

Зараз ви читаєте новину «Наступ росіян під Бахмутом захлинувся. До ЗСУ прибуло підкріплення – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути