Ексклюзиви
пʼятниця, 29 липня 2022 14:44

Спецтема: Війна Росії проти України

"Наші хлопчики прийшли" – як зомбовані люди зустрічали окупантів на Луганщині

"Наші хлопчики прийшли" – як зомбовані люди зустрічали окупантів на Луганщині
Російська армія, перш ніж окупувати частину Луганської області, перетворила її на руїни. Фото: Генштаб ЗСУ

Частина жителів Луганщини вирішила не виїжджати з тимчасово окупованої Росією області.

У кожного на це свої причини, розповів голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у телеефірі 29 липня, передає Gazeta.ua.

Гайдай визнав, що є ті, хто дочекалися "русского мира" й радо вітали прихід російських загарбників.

"Ми бачили відео, як алкоголіки якісь сиділи й зустрічали (окупантів. – Gazeta.ua). І вже в напівсвідомому стані кричали: "Наші хлопчики прийшли, дякуємо вам за це". Зрозуміло, що це за соціальний прошарок населення. Їм абсолютно однаково, хто прийде. Радітимуть навіть марсіанам", – сказав Гайдай.

Є люди, які підтримують Україну, але все одно не захотіли виїжджати. Наприклад, літні жителі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєна трупами вода і лікарі РФ у спецкостюмах: Гайдай розповів про жахи окупації на Луганщині

"Залишилися, бо більше нічого не мають. Ось єдина квартира, будинок. Так вони відчувають: тут ми народилися, тут ми й помремо", – пояснив голова ОВА.

Молодих людей, які висловлюють неугодні ворогу думки, забирають у підвальні катівні. Там їм "промивають мозок". Після цього вони виходять і розповідають, що нібито Збройні сили України обстрілювали мирних людей, сказав чиновник.

"Я не знаю, чи застосовували до них тортури. Але факт: після російських катівень люди виходять і змінюють риторику кардинально. Хоча всі прекрасно розуміють, хто обстрілював", – сказав він.

За словами Гайдая, зараз у Сіверськодонецьку проживає приблизно 10 тис. людей. У довоєнний час було 120 тис. Ті, хто виїхав, повертаюся лише, щоб забрати речі та їдуть назад.

3 липня стало відомо, що після важких боїв за Лисичанськ сили оборони України були змушені відійти з займаних позицій і рубежів. Бої за Лисичанськ почалися 26 лютого. Місто потерпало від нескінчених російських авіаударів, росіяни обстрілювали його касетними снарядами. Пошкоджена велика кількість будинків.

25 червня російські окупанти захопили сусідній Сіверськодонецьк. На Луганщині залишаються два села, підконтрольні українському уряду. Це не дає спокою росіянам, наголосив Сергій Гайдай.

Після майже повної окупації Луганщини, росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини.

Зараз ви читаєте новину «"Наші хлопчики прийшли" – як зомбовані люди зустрічали окупантів на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути