середа, 03 січня 2018 17:25

"Нас звинуватили в "державній зраді" - терористи рік слідкували за представниками ультрас

"Нас звинуватили в "державній зраді" - терористи рік слідкували за представниками ультрас
За представниками ультрас Овчаренко і Ахмеровим бойовики слідкували цілий рік. Фото: novosti.dn.ua

Бойовики терористичного угрупування ЛНР стежили за представниками ультрас луганського футбольного клубу "Заря" Владиславом Овчаренком та Артемом Ахмеровим.

Полонений стверджує, що за ними стежили цілий рік до того, як затримали в окупованому Луганську, передають "Новости Донбасса".

"У жовтні 2016 року нас затримали в центрі міста. Для них виявилося в новинку, що Влад був блогером пабліка "Луганська хунта". Вони "пальцем в небо" вказали і влучили. Плюс - спалений прапор. Нас звинуватили в "державній зраді" у вигляді шпигунства. Як з'ясувалося, за нами стежили з вересня 2015 року. Про це ми дізналися вже потім від співробітників так званих "органів", - зазначив Ахмеров.

За його словами, терористи-найманці "працюють" ідеологічно із затриманими.

"У них немає конкретних фактів. Вони просто кажуть, що ми тут їмо і розпинаємо немовлят, що всі, хто воює на стороні України, носить шеврони з написом "рабовласник". Тобто хочемо їх поневолити. Вони кажуть, що ми зрадили своїх предків", - розповів звільнений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дав слово офіцера російської армії" - військовий розповів про дворічний полон у бойовиків

Він зауважив, що вони з Овчаренко свідомо залишилися в рідному для них місті на початку війни на Донбасі.

"Це наш будинок, так само як і вся Україна. Луганськ - наш будинок, який би він не був. Кожен залишився за своїми особистими мотивами. У серпні 2015 року з тих же політичних міркувань нами було скоєно, як це написано,"наругу над державним символом Луганської народної республіки - державним прапором". Ми його спалили в пам'ять про нашого загиблого друга, який воював в "Азові" і загинув в Іловайському котлі", - сказав Ахмеров.

Серед звільнених полонених, яких утримували терористи ЛДНР, є люди, які підозрюються у фінансуванні тероризму, передачі інформації незаконним збройним формуванням та подібних злочинах. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Зараз ви читаєте новину «"Нас звинуватили в "державній зраді" - терористи рік слідкували за представниками ультрас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути