середа, 04 жовтня 2017 13:10

Нардеп розповів, коли миротворці ООН можуть прибути в Україну

Нардеп розповів, коли миротворці ООН можуть прибути в Україну
Миротворці ООН можуть потрапити в Україну черз рік

Миротворча місія ООН може прибути в Україну за рік. Для того, аби напрацювати можливу резолюцію про мандат місії, потрібно майже 6 місяців. Наступні півроку знадобляться, щоб зібрати склад місії.

Про це в коментарі кореспонденту УНН повідомив народний депутат, секретар комітету ВР із питань нацбезпеки й оборони Іван Вінник.

"Якщо все піде добре, за нашим сценарієм, думаю, що це буде щонайменше за12 місяців. Це я рахую регламентні речі. Я не рахую якісь переговорні процеси чи бажання окремих країн це підтримувати, чи право вето Російської Федерації", - сказав народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонити в'їзд росіянам, миротворці ООН в Криму - що пишуть Порошенку українці

Депутат зазначив, майже півроку потрібно на напрацювання можливої резолюції про мандат місії, розглянути її на наступній Генасамблеї ООН. Ще 6 місяців треба для того, щоб зібрати склад місії. Після чого вона зможе потрапити в Україну. Це відбуватиметься за процедурою прибуття в Україну іноземних військ для проведення військових навчань.

Президент Петро Порошенко впевнений, миротворці ООН розмістяться на всій території і зможуть перегородити постачання військ і зброї бойовикам. Путін раніше запропонував Меркель розміщувати миротворців також у місцях, де працює місія ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп розповів, коли миротворці ООН можуть прибути в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути