вівторок, 28 червня 2022 13:37

Спецтема: Війна Росії проти України

"Нам їхні терміни до одного місця" – Гайдай розповів про ситуацію в Лисичанську

"Нам їхні терміни до одного місця" – Гайдай розповів про ситуацію в Лисичанську
Окупанти обстрілюють Лисичанськ з усієї можливої зброї. Фото: facebook.com/sergey.gaidai.loga

Лисичанськ – останній форпост Луганської області.

Тривають бої навколо міста з різних боків. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Російська влада кинула багато резервів, техніки, особового складу, щоб у максимально короткі терміни захопити місто. На околицях йдуть потужні й запеклі бої", – каже.

Гайдай додає, що росіяни вже не називають терміни захоплення міста.

"Але нам їхні терміни до одного місця. Тому що наше головне завдання – витримати максимально довго. Відбити всі атаки й наступи. На жаль, Росія переходить до своєї улюбленої практики ведення війни. Вони просто все знищують і обстрілюють", – повідомив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові зміцнюють позиції в Лисичанську – британська розвідка

Каже, що від обстрілу постраждали люди, які прийшли по воду. Майже 10 людей загинули. Серед них – неповнолітня дитина. Ще 30 – важко поранені. Гайдай повідомив, що обстрілювали "Ураганом" з касетними набоями.

"Росія закидує Лисичанськ "Пелюстками". Це небезпечні протипіхотні міни. Вони не на 100 відсотків приводять до летальних наслідків. Але вони відривають кінцівки", – розповідає.

У Лисичанськ встигли завезти певну кількість гуманітарних вантажів і медикаментів. Декілька тижнів люди зможуть протриматися.

Гайдай розповідає, що росіяни навмисне обстріляли колону з гуманітарною допомогою. Поранено водія. Його госпіталізували.

"Є можливість ще завезти гуманітарну допомогу в Лисичанськ. Тільки два дні не можемо її доставити, бо йдуть потужні обстріли з усіх напрямків", – каже.

Він закликає людей залишатися в укриттях. Про евакуація вже не може йти мови.

На Луганщині залишається напружена ситуація. Після захоплення Сіверськодонецька російські загарбники намагаються штурмувати Лисичанськ.

Окупанти обстрілюють місто постійно. Однак спроб великого наступу ворога не було. У Лисичанську залишаються до 15 тис. жителів. За словами Гайдая, це ті, хто виїжджати відмовляється. Хоча місто обстрілюють постійно. Медикаментів завезли разів уп'ятеро більше норми. Зазначив, якщо переріжуть доступ до міста, то лікарня протримається декілька місяців.

Зараз ви читаєте новину «"Нам їхні терміни до одного місця" – Гайдай розповів про ситуацію в Лисичанську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути