понеділок, 19 жовтня 2020 14:55

Накручують кабель на статевий орган і пускають струм - як бойовики катують полонених

На російських катів та бойовиків чекає найвища кара.

Людей катували "тапіком" польовим телефоном, йдеться в сюжеті – розслідуванні ТСН.

В окупованому Донецьку є катівня. Називається "Ізоляція". До війни це був арт-простір, де творчі люди виставляли свої роботи. Його побудували на території старих заводів ізоляційних матеріалів.

"Коли підключають його до тебе – відчуваєш несамовитий біль. Ти кричиш, бо чуєш, як ламаються твої зуби, як з твого носа йде кров. Я кричав "Вбийте мене", каже житель Донбасу, Максим Теорентер, майстер спорту з американського футболу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук розповів про розробку нової дорожньої карти по Донбасу

Чоловіка схопили по підозрі в співпраці з СБУ. Катували понад 6 год.

Бойовики підключають дроти від тапіка до пальців ніг. Садисти більш вигадливі. Найбільш схибленим був Денис Куликовський на позивний "Палич".

Батькі та дружина з ДНР не розповідають про місце перебування ката. На всі всі питання про тортури відповідають, що не знають. Спроби знайти тих, хто знайом із катом, закінчилися погрозами журналістам.

Автор: Скріншот з сюжету ТСН
  Денис Куликовський на позивний "Палич" - житель Донбасу, що катував полонених військових та цивільних. Може перебувати в Україні
Денис Куликовський на позивний "Палич" - житель Донбасу, що катував полонених військових та цивільних. Може перебувати в Україні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський готовий поступитися Путіну

"Можуть на мошонку накрутити, на головку полового члена. Поливають водою та включають ток. Катують током, б'ють по нирках, по голові. Тобі кричать у вуха, намагаються вирвати кадик. Є в них стіна плачу. Ставлять перед нею з мішком на голові. Руки перекручують. Погрожують зґвалтуванням, якщо спустишся", - каже Олег Сугерей, снайпер ЗСУ. Його катували 10 днів.

Денис Коваль потрапив до полону по справі "Ясинуватських диверсантів". Був в партизанському загоні.

"Руку зламали, ребра зламали. Потім примотали скотчем до столу і почали вичавлювати зуби. Ще й жартували, що не були в курсі про те, що зуби чавляться так легко", - каже чоловік.

Жителю Слов'янська Олегу Чулзі теж вичавили зуби. Поклали в труну та тримали там деякий час. Потім його повели на псевдорозстріл.

Покійний ватажок ДНР Олександр Захарченко виїжджав на тортури. Він топив полонених, а потім стріляв біля їх голови. Називали це "Дельфін"

"Кидають на підлогу. На обличчя надягають марлю. 4 людини тримають тебе, а 5-й ллє воду. Потім вже топлять в басейні. Дістають та стріляють біля голови", - розповідає Максим Теорентер. Захарченко катував його за те, що полонений звернувся до нього на "ти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війну можна закінчити будь-коли - Зеленський

"Ми відвеземо тебе в батальон до хлопців. Вони з тобою порозважаються, а потім десь закопають", - розповідає жителька окупованого Донецька Олена Лазарева, лікар-реаніматолог. Потрапила на "Ізоляцію", бо допомагала українським військовим.

Росіяни били та залякували полонених жінок.

"В тебе онуки маленькі. Ми можемо відрізати їм пальчики", - казали їй бойовики.

Жінок змушували мити тортурні камери. Олена розповідає, що крик стояв такий, ніби з людей знімали шкіру. Це були нелюдські крики.

ЗСУ здатні відвоювати окуповані росіянами території Донбасу і чекають на наказ президента України.

"У разі прийняття певних політичних рішень керівником країни, Верховним головнокомандуючим, президентом України паном Зеленським за необхідності Збройні сили виконають наказ про звільнення наших територій", - заявив генерал, заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос.

Зараз ви читаєте новину «Накручують кабель на статевий орган і пускають струм - як бойовики катують полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути