середа, 26 квітня 2017 08:26

Найскладніша доба за місяць: бойовики застосували артилерію, є загиблі

Найскладніша доба за місяць: бойовики застосували артилерію, є загиблі
Фото: sockraina.com

За минулу добу бойовики втричі збільшили кількість обстрілів на Донбасі - 65 разів відривали вогонь по позиціях ЗСУ порівняно з 21 разом добою раніше. Троє українських захисників загинули, четверо поранені.

Про це сказав речник штабу АТО Ярослав Чепурний у коментарі "112 Україна".

"Сьогоднішній ранок можна назвати затишшям. Зафіксували два обстріли. Це не багато, враховуючи важку минулу добу.

Учорашня доба була найскладніша за весь квітень. 65 обстрілів, їхня інтенсивність і географія, кількість озброєння, яке противник застосував, його номенклатура були потужні. Можна порівняти з тими важкими вогневими атаками, які відбулися в березні. Навіть на луганському напрямку, на якому зазвичай кількість обстрілів невисока, учора стало гаряче. Тут противник застосував важку артилерію калібру 122 міліметри - гаубиці. Троє наших захисників загинули, четверо поранені.

Можливо, ворог біситься через те, що не може довести нашу причетність до загибелі місії ОБСЄ. Після того, як стало відомо про підрив машини місії ОБСЄ у неділю, кількість обстрілів зменшили. Також не багато стріляли у понеділок. Учора наша розвідка попередила про провокацію, яку окупанти готують на Луганщині з начебто підходом нашої розвідгрупи та причетністю українських військових до жахливої трагедії", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти планують зняти постановчу втечу українських військових

23 квітня на підконтрольній терористам території Луганської області підірвалася машина спостережної місії ОБСЄ. Загинув співробітник патруля - громадянин США. Ще двоє спостерігачів зазнали поранень - їх доправили до лікарні Луганська.

Зараз ви читаєте новину «Найскладніша доба за місяць: бойовики застосували артилерію, є загиблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути