Ексклюзиви
середа, 23 червня 2021 01:21

Найманець ДНР із Чехії вибачився перед Україною

Громадянин Чехії Павло Кафка, якого засудили до трьох років в'язниці за участь в бойових діях на Донбасі на боці окупантів, написав лист в українське посольство, в якому визнав провину. У листі він також вибачився перед Україною за свої дії.

Відповідний лист Кафка відправив у посольство України в Чехії, повідомляє Медійна ініціатива за права людини.

Лист зачитав надзвичайний і повноважний посол Євген Перебийніс під час онлайн-конференції, яку провела ця неурядова організація.

У своїй заяві Кафка визнав, що дійсно воював на боці російських окупантів і не думав про наслідки своїх незаконних дій. Він також заявив, що не брав участі в жодних бойових операціях. Однак суд довів протилежне ще минулого року, коли оголосив вирок Кафці.

Автор: Євген Перебийніс / Facebook
  Чех Павло Кафка (зліва), засуджений за участь у війні на Донбасі
Чех Павло Кафка (зліва), засуджений за участь у війні на Донбасі

Засуджений написав, що хотів би вибачитися перед Україною і вірить, що нашій державі вдасться повернути свою територіальну цілісність дипломатичним шляхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найманець ДНР з Чехії отримав реальний термін

За словами Перебийноса, невідомо, що саме спонукало Кафку написати цей лист.

"Але факт є фактом: людина відбуває покарання і принаймні на словах розкаюється в тому, що вона вчинила проти України", — сказав посол.

Слідство довело, що Павло Кафка у 2015 - 2016 роках брав участь в бойових діях у складі терористичної ДНР. За даними сторони обвинувачення, Кафка пройшов спецвишкіл в танковому підрозділі, а потім служив стрільцем та водієм.

У липні 2020 року крайовий суд міста Чеські Будейовиці засудив чеха за тероризм і "участь в організованому злочинному угрупованні" до трьох років умовного покарання з відтермінуванням на п'ять років.

Після цього сторона звинувачення і сам засуджений подали апеляції. Однак Кафці це не допомогло: 5 грудня 2020 року Празький Верховний суд змінив вирок з умовного на реальний і присудив йому три роки позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Найманець ДНР із Чехії вибачився перед Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути