субота, 05 грудня 2020 17:37

Найманець ДНР з Чехії отримав реальний термін

Найманець ДНР з Чехії отримав реальний термін
Чеха засудили на 3 роки. Фото: korrespondent.net

Празький Верховний суд змінив вирок громадянину Чехії Павлу Кафці з умовного на реальний термін за участь у війні на Донбасі.

У липні крайовий суд міста Ческе Будєйовіце засудив Кафку до 3-х років умовного покарання з відстрочкою на 5 років. Прокурор, і сам підсудний подали апеляції, написав у Facebook посол України в Чехії Євген Перебийніс.

"І ось 3 грудня справу розглянула апеляційна інстанція – празький Верховний суд. Результат – вирок змінено з умовного на реальний! І вирок – остаточний. Тепер Кафка матиме три роки у в'язниці, щоб подумати, чи справді цей "русский мир" був того вартий", - написав Перебийніс.

27-річний чоловік у 2015 і 2016 роках служив ДНР. Кафка пройшов спеціальну підготовку в танковому підрозділі, а пізніше служив в якості стрілка і водія.

Обвинувачення вимагало засудити Кафку до 12 років позбавлення волі за тероризм.

Він не визнав себе винним в участі в збройному конфлікті на боці бойовиків. Казав, що відправився на Донбас з метою надання допомоги людям без даху над головою або роботи в лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокуратура затримала 84 іноземців, які воювали за ЛНР і ДНР

"Цей реальний термін ув'язнення проти чеського громадянина, що воював на Донбасі – важливий прецедент. Досі це були або умовні вироки (як проти Еріка Ешту), або заочні (як у випадку з О.Грундом), або проти іноземців (громадянин Білорусі А.Фадєєв). Таких "героїв" у Чехії ще кілька десятків. Більшість з них продовжують переховуватися на Донбасі", - зазначив посол.

Як мінімум 2 громадян Чехії правоохоронні органи звинувачують в тероризмі. За участь в бойових діях на Донбасі в складі угруповань Л/ДНР їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Найманець ДНР з Чехії отримав реальний термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути