Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2023 18:57

Найгірша ситуація – Міллі розповів про бої під Бахмутом

Найгірша ситуація – Міллі розповів про бої під Бахмутом
ЗСУ відбивають атаки ворога під Бахмутом. Фото: eastnews.ua

Зараз найгірша ситуація біля Бахмута.

Саме туди російські окупанти скеровують більшість своїх сил. Бійці ЗСУ продовжують відбивати ворожі атаки. Про це сказав голова об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

Росіяни штурмують на Донбасі й мають величезні втрати. Стан підготовки окупантів не дуже хороший. Але у Росії є ще багато військовослужбовців.

"Як ви знаєте, Путін оголосив мобілізацію, і тому прибувають нові військовослужбовці. Військових у них багато, але у них не виходить досягати успіху, хоча війна всеодно продовжується. Це війна на виснаження", – пояснив генерал.

Довкола Бахмуту, а також з Харкова у напрямку до Херсона лінія фронту залишається доволі стабільною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог наступає на п'яти напрямках і зазнає значних втрат: подробиці Генштабу

"Динаміка полягає в тому, що найгірша ситуація поблизу Бахмута. Українці продовжують відбивати атаки росіян, росіяни продовжують атакувати. Росіяни мають величезні втрати, немає якихось вишуканих військових дій. Дуже багато втрат у цій зоні", – сказав Міллі.

Важко точно сказати, скільки це все буде тривати. Це може тривати кілька тижнів, а може тривати до того часу, поки росіяни виснажаться.

"Я впевнений, що українці не відступлять і тому ми звертаємо увагу саме на цю зону бойових дій і підтримуємо Україну. Я не можу сказати, які дані розвідки у нас є. Єдине, що можу сказати, що найбільше загрози це ракетні атаки, зокрема на Київ. Тому я не буду применшувати російські спроможності атакувати далі протягом наступних тижнів", – підсумував Міллі.

Російська армія зазнала значних втрат під Вугледаром у Донецькій області.

Водночас ворожі сили на фронті на Донбасі продовжують спроби наступу в районі Бахмута.

Луганський напрямок також залишається складним. Збройні сили України готуються до наступу росіян і займають вигідні позиції.

Зараз ви читаєте новину «Найгірша ситуація – Міллі розповів про бої під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути