Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2023 18:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог наступає на п'яти напрямках і зазнає значних втрат: подробиці Генштабу

Ворог наступає на п'яти напрямках і зазнає значних втрат: подробиці Генштабу
Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, три склади боєприпасів та дві станції РЕБ ворога. Фото: Генштаб ЗСУ

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, авіація Сил оборони протягом доби завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, три склади боєприпасів та дві станції РЕБ ворога. Про це у вівторок, 14 лютого, повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас, противник, попри значні втрати, поки що не відмовляється від намірів вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

"Суттєво продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Активно діє ворожа авіація", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні окупантів і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

Також протягом доби російські окупанти завдали два ракетних удари по цивільній інфраструктурі Костянтинівки та Краматорська на Донеччині. Є поранені серед мирного населення.

Також пошкоджено палац культури, в якому працює центр видачі гуманітарної допомоги. Також уражено приміщення медичного закладу.

"Окрім того, ворог загалом здійснив понад 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об'єктах Херсона, Очакова та Берислава. Ворожі снаряди пошкодили приватні та багатоповерхові будинки, є поранені", – повідомили у командуванні.

Генштаб вкотре наголосив, що високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Російська армія зазнала значних втрат під Вугледаром у Донецькій області.

Водночас ворожі сили на фронті на Донбасі продовжують спроби наступу в районі Бахмута, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Луганський напрямок також залишається складним. Збройні сили України готуються до наступу росіян і займають вигідні позиції.

Зараз ви читаєте новину «Ворог наступає на п'яти напрямках і зазнає значних втрат: подробиці Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути