Ексклюзиви
четвер, 01 лютого 2018 12:05

На озброєння ЗСУ передадуть потужні ракетні комплекси українського виробництва

На озброєння ЗСУ передадуть потужні ракетні комплекси українського виробництва
На озброєння ЗСУ передадуть потужний ракетний комплекс "Вільха". Фото: Військова панорама

Збройні сили України незабаром отримають на озброєння потужні ракетні комплекси українського виробництва "Вільха".

Про це розповів глава Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак в інтерв'ю "Апострофу".

"Природно, будь-яка людина, яка ратує за переозброєння армії, завжди буде говорити, що мало ресурсів, мало грошей. Але, якщо говорити по-чесному, це оптимальні обсяги ресурсів, які держава може дозволити і які допоможуть активізувати переозброєння", - говорить він.

За його словами, 2016 і 2017 роки були вакуумом переозброєння в Україні і акцент ставився на модернізації радянської зброї. Зараз же очікується сплеск переозброєння.

"На підході серйозна ракетна зброя "Вільха", що може ознаменувати появу в Україні високоточної системи залпового вогню. Уже в середині цього року спостерігачі оцінюють можливість прийняття на озброєння ракетного комплексу "Вільха", відповідно, десь до 2019 року в армії з'явиться ця потужна зброя", - прогнозує Бадрак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Javelin єдині: стало відомо, що тримає "на ланцюгах" агресію Кремля

Він зазначив, що минулого року ЗСУ взяли на озброєння бронетранспортер "Козак-2", безпілотний авіаційний комплекс FlyEye, протитанковий ракетний комплекс "Корсар". За словами експерта "Корсар" можна порівняти з американським Javelin.

Бадрак зауважив, що прийшов час приймати на озброєння те, що розроблялося раніше, і запускати серійне виробництво.

Візуалізація вигляду нової розробки української БМП з'явилася в мережі. На сайті відкритих закупівель Smarttender розмістили оголошення ДП "Харківське конструкторське бюро імені Морозова" про закупівлю послуг з виготовлення макету бойової машини піхоти.

Зараз ви читаєте новину «На озброєння ЗСУ передадуть потужні ракетні комплекси українського виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути